≫ 

Violeta je najsnažnija i najbogatija pred četvoro dece, a dok spavaju, ona plače: Muž je zlostavljao, dobila je epilepsiju i ostala sama (FOTO)

Posle svega što je preživela, danas bi se najviše obradovala poslu

  • 9

"Kada žena oboli, nije više ni za šta i nikome nije dobra", te reči mi odzvanjaju u glavi od trenutka kada sam čula njenu priču. A to što je obolela zbog muškarca koji ju je prebijao - to nije bitno. Važno je da se on snašao. Napustio porodicu (ženu i četvoro dece), odselio se u inostranstvo, njih zaboravio, a tamo se oženio i skućio. Ovoj staroj, ako takva reč uopšte može da se veže uz porodicu, nikako ne pomaže. A Violeta je ostala samo sa decom, da se bori sa nemaštinom i bolestima koje je zaradila zbog trpljenja nasilja.

Sa četvoro dece oko sebe, Violeta Janković (40) je najbogatija žena, ali zbog onoga što ima u novčaniku i frižideru, ova hrabra žena može samo da plače, da se moli i nada čudu. U njenom slučaju, posao bi bio najveće čudo.

Sama se stara o blizancima (15), devojčici (5) i bebi (2) Foto: Privatna arhiva

- Zbog svega što sam preživela, dobila sam epilepsiju i žlezda mi je proradila. Potpuno sama se stara o blizancima (15), devojčici (5) i najmlađem detetu (2). Pred njima sam najsnažnija žena, kada ostanem sama, tad iščezne sva moja snaga - priča drhtavim glasom Violeta.

Neko vreme je sa decom živela u Zrenjaninu kao podstanar, bez struje. Sada su se preselili u selo Ljukovo, nadomak Inđije. Tamo su se preselili jer ne moraju da plaćaju stanarinu, već žive u kuću koju održavaju, u zamenu za stanovanje. 

Violeta može samo da se nada čudu/ Foto: Privatna arhiva

- Snalazim se kako mogu, ali nije lako. Danas je najteže dobiti posao. Najsrećnija bih bila kad bih mogla sve sama da zaradim, i da ne moram ni od koga da tražim pomoć. Ali sa četvoro dece, to je neizvodljivo. Treba mi mnogo toga: od hrane, preko garderobe, do sredstava za higijenu - kaže Violeta.

Kada je pitam koliko mesečno zaradi, kaže da ne zna.

- Sada je zatišje, trenutno nema posla - govori nešto tišim glasom nego inače, a ja se pitam kad li je zapravo poslednji put uspela da zaradi nešto.

Na Violetinu priču naleteli smo na društvenim mrežama. Oglas, ili tačnije, poziv u pomoć, zalepila je na banderu.

Ovoj porodici možete pomoći pozivom na broj telefona 061/6268452, kako biste se kroz razgovor sa Violetom dogovorili o eventulnom zaposlenju ili predaji pomoći.

Takođe, možete joj uplatiti novac na sledeći račun: 355000320038846769

(J. S/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    30. novembar 2018 | 15:39

    Da se razumemo,protiv nasilja sam cak za vrlo strogo kaznjavanje.Ali ne razumem zene koje trpe nasilje i vode ljubav sa nasilnikom i radjaju decu.Zasto? Kako mogu da vodim ljubav i radjam decu ko me maltretira? Ko jednom udari ponovo ce. I zato zene trazite posao a ne kada vas ostavi,onda moram da radim.

  • Ladomir vukovic

    1. decembar 2018 | 15:30

    Kontaktirao sam ovu majku, iz razgovora sam shvatio svu tezinu njenog zivota. Moj predlog je bio da danas oko 16,00 cas dodjem i Ljukovo(selo pored Indjije gde zivi), povedem nju i njenu decu i kupim im sta oni zele za 40-50.000,00 din. Odbila me je, kao deca ne mogu,ona ne moze.. Napomenuo sam da novac u ruke ne dajem,ali da hocu da pomognem Da li da sam kupim hranu i odnesem im MOLIM ZA VASE MISLJENJE

  • Ruža

    30. novembar 2018 | 17:15

    Ovakva pomoć je u ovoj državi mnogima potrebna. Kako baš ovu gospodju izvukoste iz bubnja, tj. po kom prioritetu?Da se razumemo, nemam ništa protiv, svakako ćemo pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA