≫ 

Mali Filip je na putu ka ozdravljenju: Njegovi roditelji zahvaljuju svima na prikupljenoj pomoći

Filipovi roditelji se zahvaljuju na podršci fondacijama "Podrži život" i "Budi human", medijima i ljudima dobre volje

  • 1

Petogodišnji Filip Rikić koji je podneo i previše za nejaka dečija pleća, završio je u petak ciklus od 30 radioterapija. Na Božić mu je zakazana magnetna rezonanca. Do tada Filip na klinici "Bullion" nastavlja sa rehabilitacijom, ali je na dobrom putu ka ozdravljenjuPodsetimo, Filipu je dijagnostikovan Meduloblasom gradus IV who, zloćudni tumor na mozgu sa velikim brojem metastaza na glavi i kičmi.

Filipovi roditelji se zahvaljuju na podršci fondacijama "Podrži život" i "Budi human", medijima, ljudima dobre volje. Istovremeno, mama i tata žele da daju nadu i ostalima koji se bore za svoju decu. Iz Srbije je Filip otišao kada nije mogao da priča, totalno nepokretan i u poslednji čas.

Novogodišnji pozdravi od Filipa, Foto: privatna arhiva

ŽALIO SE NA GLAVOBOLJU

Filip je rođen 2013. godine i sve je bilo u najboljem redu, usledio je period radosnog odrastanja. Prvi put se požalio na bol u glavi 4. aprila 2018. godine. Do tada je bio potpuno zdrav bez ikakvih tegoba.

Nakon pregleda kod pedijatra u Domu zdravlja i UDK Tiršova, nalazi su bili dobri, a lekari su smatrali da je bol posledica virusne infekcije. Savetovali su da sačekaju nekoliko nedelja pa ako se nastavi glavobolja da obave preglede otorinolaringologa, oftamologa i neurologa.

Na Neurohirušku kliniku stigli su 13. aprila i već sutradan dečačiću je ugrađen šant. Ubrzo mu je otklonjen veliki tumor, no nakon samo dva dana sistem je prestao da radi, šant se zapušio i rađena je revizija.

Filip je lečen u Parizu, Foto: privatna arhiva

Istog dana dečak koji od treće godine uči engleski potpuno je prestao da govori. Jedna strana lica mu se ukočila i više nije mogao da guta. Malene ruke, koje su od prošle jeseni trenirale plivanje, više se nisu pomerale. Njegovo stanje se drastično pogoršalo.

LEČENJE U PARIZU

Lekari iz Pariza zvali su ih da dođu što pre. Prvo su javili da je za lečenje potrebno 400.000 evra, ali nakon novih nalaza poslali su novu fakturu i ona je iznosila 210.000 evra. Ta bolnica ne prima decu iz inostranstva ako nisu uvereni da mogu da ih izleče. Filipa su definitvno prihvatili, rekao je pre nekoliko meseci tata Dejan za Telegraf.

Kako kaže, otkako su počeli svoju borbu, "Bog je nekako otvarao puteve da se u nju uključi mnogo dobrih ljudi".

VIDEO/Glaukom: Tihi kradljivac vida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA