Sklopljene su mi oči, čujem svoju decu "mama, mama, budi se": Andrea je operisala kičmu i bori se da se ponovo osloni na svoje noge (FOTO)

Andrea Mudrić (34) je u julu 2015. godine doživela ozbiljnu saobraćajnu nesreću u Subotici, kada ju je, dok se vozila na motoru, udario automobil

  • 4

Andrea Mudrić (34) je u julu 2015. godine doživela ozbiljnu saobraćajnu nesreću u Subotici. Naime, ona se vozila kao suvozač na motoru kad je iz sporedne ulice izleteo automobil i udario u motor. Andrea je pala sa motora i sa ozbiljnom povredom kičme hitno prebačena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je u kičmu ugrađen stabilizator na šestom i sedmom pršljenu, a od grudi na dole Andrea ne oseća ništa već dve godine.

Andrea je mesec dana od nesreće poslata na banjsko lečenje, gde je provela dva meseca, ali pomaka nije bilo. Naime, da bi Andrea mogla da prohoda i igra se sa svojim ćerkama, neophodna joj je bila transplantacija matičnih ćelija koja je nadmašivala njena primanja.

Zahvaljujući prijateljici Mariji Milošević koja joj je poslala snimak, stupila je u kontakt sa prof. dr Dušanom Marićem iz klinike Global care surgery u Novom Sadu.

- Dobila sam ubrzo odgovor, gde doktor kaže da je moj slučaj izuzetno težak, da ne može da garantuje nikakav vid pobošljanja. Inače, on je jedini doktor koji je realno rekao kakve su mi šanse. Ipak, nešto me vuklo da treba da probam, nemam šta da izgubim, 3 i po godine je prošlo i što duže odugovlačim, biće još gore - napisala je Andrea.

Uradila je kompletnu krvnu sliku i rezultati su bili fenomenalni.

OTVARAM OČI SA OSMEHOM I PROZVALI SU ME SMEŠKO

- Dobila sam termin, da dođem 25. januara, zahvat 26. i 27. otpust... Šta se tačno radi? Vade iz kuka koštanu srž, to "obrađuju" i tankom iglom ubrizgaju u spinalni kanal. Ulazim u operacionu salu, uspavaju me... činilo mi se da me iste sekunde i bude.. Andreaa, Andreaa, budi me anesteziolog. Meni su sklopljene oči, vidim svoju decu i čujem "mama, mamaaa, budi se"... Otvaram oči sa osmehom, čujem kako kažu, "doktore pa, ona se smeška, nema potreba da ide u šok sobu"... dobila sam nadimak Smeško - opisala je svoje iskustvo Andrea.

Andrea se trenutno oporavlja, boli je, navodi, kičma, ali tako i treba, jer, kaže, ćelije rade svoj posao. Uskoro će početi i sa vežbama. Doktor joj je predložio da za tri meseca dođe ponovo, ali i za taj poduhvat će joj trebati novčana sredstva.

Fondacija Budi human prikuplja sredstva za Andreu, možete da joj pomognete ako upišete 226 i pošaljete SMS na 3030. Ovoj hrabroj ženi možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom na linku e-doniraj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    1. februar 2019 | 00:35

    Zelim ti id sveg srca uspjesan oporavak.I nadam se da ces se ubrzo ponovo igrati sa svojom djecicom.

  • Јасмина

    1. februar 2019 | 08:30

    Андреа срећно,а ми ћемо ти помоћи са својим донацијама

  • Andrea Mudrić

    2. februar 2019 | 15:49

    Hvala svima i novinaru ili novinarki, koja je pisala o meni.Hvala 💖

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA