Draganu se život promenio u sekundi, kada je posle nesreće ostao u invalidskim kolicima: Porodica se danas suočava sa ogromnim problemima

Dragan je oduvek brinuo o porodici, a posle saobraćajne nesreće koju je doživeo muke ne prestaju

  • 0

Život Dragana Gromovića (40) iz Crvene gore kod Ivanjice promenio se u sekundi kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću pre osam meseci. Zadobivši povrede kičmene moždine i nerava između četvrtog i šestog pršljena ostao je vezan za invalidska kolica.

Dragan živi sa suprugom Mirjanom, tri i po godišnjom ćerkom Andrijanom i majkom Stanom, koje svakodnevno, pored obaveza u poljoprivredi, brinu o tome da mu daju lek na vreme, da ga nahrane i, uz nečiju pomoć, okupaju, piše Infoliga.

Mirjana Foto: Infoliga

Međutim, ono što je porodici Gromović najviše otežavalo normalno funkcionisanje jeste kuća koja nije adaptirana za invalidska kolica. Pragovi na ulazima soba, skučene prostorije, kupatilo u koje invalidska kolica jedva da mogu i da stanu, kao i stepenice na ulazu u kuću ne dozvoljavaju Draganu da se samostalno u kolicima kreće kroz prostor u kom boravi.

Jedina od čijeg rada trenutno žive članovi porodice jeste Draganova majka Stana.

- Teška sudbina je zadesila našu porodicu. Snaja Mirjana se ne odvaja od sina, jer on sam ne može ni da se pomeri. Pored sve brige o njemu, snaja nije u mogućnosti da odvoji vreme za bilo kakav posao. Mi u donjem delu kuće imamo veliki prostor, ali, nažalost, nemamo novca da ga uredimo kako bi Dragan mogao bar osnovne funkcije da obavlja sam - kaže Stana.

Stana Foto: Infoliga

Draganova supruga Mirjana kaže da je podnela zahtev za tuđu negu i pomoć, ali im još uvek nije stiglo rešenje.

- Dragan je uvek brinuo o čitavoj porodici, a sada je spao na naše ruke. Nisam ni slutila da će nas zadesiti ovakva nesreća, osećam se bespomoćno jer niti mogu da pomognem mužu mnogo, niti od brige o njemu mogu da postignem bilo šta drugo. Zato molim ljude dobrog srca da nam pomognu koliko mogu da adaptiramo donji prostor, jer kada bi moj muž mogao da se kreće samostalno, ide sam u kupatilo i obavlja druge osnovne funkcije, ja bih mogla da obezbedim više novca u nadnici, i posvetim se detetu“- kaže Mirjana Gromović.

STIŽE POMOĆ ZA PORODICU

Predstavnici humanitarne Viber grupe "Dobri Samarićanin", opštine Ivanjica i JKP "Ivanjica" posetili su porodicu Gromović i dogovorili skori početak radova na adaptaciji prostora, dva dana nakon izveštavanja lokalnih medija o ovom porodici. Biće mu urađena i pristupna rampa kako bi mogao samostalno da funkcioniše.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Gromović novac možete da uplatite na namenski račun Komercijalne banke:

205-9011007685410-32 Mirjana Gromović

Video: Porodica Gromović teško živi zbog neadapriranog prostora za Dragana

(Telegraf.rs/Infoliga)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA