Humanitarna organizacija "28. jun" predstavlja Srbiju na forumu mladih UN

Ovo je prvi forum na kojem je učestvovao “28. Jun Global”, deo 28. Juna koji se bavi zalaganjem za globalne ciljeve

  • 0

Humanitarnoj organizaciji 28. jun ukazana je ove nedelje velika čast, ali i obaveza, da predstavi Srbiju na Forumu mladih Ujedinjenih nacija u Njujorku.

- Naša delegacija imala je priliku da sa drugim delegacijama i zvaničnicima podeli svoje stavove i da upozna predsednicu skupštine Ujedinjenih nacija Mariju Fernandu Espinozu, predsednicu ECOSOC-a Ingu Rondu King kao i predstavnicu mladih Jajatmu Vikramanajake. Tom prilikom podelili smo informativni materijal svim delegatima, koji se odnosi na naš najnoviji projekat "Istina, pomirenje i prevencija" koji će se baviti posledicama NATO bombardovanja - kažu u ovoj organizaciji.

Kristina Rakić iz 28. juna izjavila je da je Srbija nedavno obeležila 20 godina od NATO bombardovanja, koje je odnelo mnoge mlade živote.

Direktor organizacije sa Ivicom Dačićem, Foto: 28. Jun

- Neke koji su imali godina koliko i mi danas ovde. Izuzetno smo rešeni da zajedno radimo i pronađemo rešenja za intergeneracijske posledice ovog konflikta, kako bismo bili sigurni da se ovako nešto nikada neće ponoviti - kaže Rakić.

Ovo je prvi forum na kojem je učestvovao “28. Jun Global”, deo 28. Juna koji se bavi zalaganjem za globalne ciljeve.

- Zalaganje za humanitarne ciljeve pruža prostor za ostvarivanje političkog uticaja primarno nepolitičkih organizacija, kao što je 28. Jun. Nastavljamo da ulažemo u naše kapacitete na terenu, dok ujedno radimo na učvršćivanju mogućnosti za promovisanje politike koja će učiniti mogućim bolje sutra - izjavio je Sava Vojnović, direktor 28. Juna za Balkan nakon sastanka sa Ministrom spoljnih poslova i prvim potpredsednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA