Andrej (2) je tek stigao na ovaj svet, a već se bori da na njemu ostane: Srce mu je već dva puta stalo. Ne dajmo da se to desi treći put

Svi koji žele mogu pomoći da plavi anđelak skupi sredstva za niz operacija koje ga očekuju

  • 3

Maleni Andrej Marković (2) rodio se zdrav i prav. Trudnoća njegove mame bila je uredna, a dečačić je na rođenju dobio ocenu 10. No samo dva meseca kasnije roditelji su primetili blagu krivinu na Andrejevom kičmenom stubu. Posle niza pregleda, ustanovljena je dijagnoza maligna skolioza.

I dečak koji je tek stigao na ovaj svet, počeo je borbu da na njemu ostane. Ugrađena mu je gipsana ortoza na kičmeni stub, ali Andrejevo stanje se pogoršava – njegovo srce prestaje da radi i reanimiraju ga dva puta u 24 časa.

Naredna dva meseca provodi na Institutu za majku i dete, gde se na intezivnoj nezi izborio za život tako što mu je u grlu plasirana kanila pomoću koje diše.

Andrej Markovic Andrej Marković Foto: Fondacija Aleksandar Šapić

Borba za Andrejev život se nastavlja u inostranstvu, gde mu je neophodno više operacija i ugradnja rastućih šipki, koje je neophodno raditi na svake dve do tri godine. Cilj turskih lekara je da do prve operacije dođe što kasnije, tako da Andrej odlazi na svaka dva i po meseca u Tursku, gde mu prave specijalne midere-ortoze i prate stanje kičmenog stuba, čija je trenutna krivina 71 stepen.

Svi koji žele mogu pomoći da plavi anđelak skupi sredstva za niz operacija koje ga očekuju.

Pomozimo Andreju! Upišimo 654 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    29. maj 2019 | 20:20

    Gde je drzava ?!Vucicu Sram the bilo ,da deca mole za novac za lecenje !Ti trosis na raskos I fontane I sahrane pevaca a ne za lecenje .Sram te bilo

  • Vlada

    29. maj 2019 | 21:03

    Nemogu poruke 3030 pokusao vise puta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA