≫ 

Humanitarna akcija "Rope of hope" na Avalskom tornju za bivšeg radnika Hitne pomoći Milana Gimiša

Osim što je teško bolestan, Milan s majkom i ćerkicom živi u jako lošim uslovima

  • 2
Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

Sportska organizacija "Avantura park", organizuje humanitarnu manifestaciju "Rope of Hope" (Uže nade), 21. i 22. septembra u Beogradu, u okviru koje će se učesnici spuštati sa Avalskog tornja.

"Rope of Hope" je jedinstvena humanitarna manifestacija, koja ima za cilj da okupi zaljubljenike u avanturu i izazov, ujedno spremne da pomognu drugima.

Ova, peta po redu, manifestacija odvija se sa ciljem da se pomogne Milanu Gimišu.

Milan Gimiš ima 39 godina. Pre samo četiri godine bio je radnik Hitne pomoći, planinar, instruktor plesa, a onda je život odlučio da ga veže za krevet. Konstatovan mu je tumor na mozgu i 2015. morao je da se operiše. Nakon prve operacije ostao je bez vida na jednom oku i sluha na jednom uhu.

Rope of hope, Uže nade, Avalski toranj Uže nade, Foto. Ropeofhope.club

U međuvremenu je imao još nekoliko operacija, tako da je u ovom trenutku skoro potpuno slep, oštećen mu je centar za ravnotežu i veoma teško se kreće. Trenutno se nalazi u bolnici u kojoj je konstantno skoro mesec i po dana.

Milan je samohrani otac, živi sa majkom i ćerkicom od 10 godina u izuzetno teškim uslovima, u trošnoj kući na Voždovcu. Njegova primanja su manja od državnog minimalca, a drugih primanja nemaju. Milan je ceo život posvetio pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Osim što je radio u Hitnoj pomoći, u slobodno vreme bavio se dobrotvornim radom sa decom i spasavanjem životinja. Sada je njemu potrebna naša pomoć. Milan je i sam bio donator u manifestaciji "Rope of Hope", stoga ovogodišnji spust želimo da posvetimo njemu. Sav prikupljeni novac biće namenjen njemu i njegovoj porodici.

Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

Ovoga puta lokacija je toranj na Avali, simbol Beograda i jedan od najviših objekata u okolini. Visina sa koje će se učesnici spuštati iznosi 106 metara.

Učesnici se prijavljuju i uplaćuju iznos koji su spremni da doniraju za spuštanje sa Avalskog tornja. Početni iznos ne može biti manji od 6.000 dinara. Učesnici sa najvišim ponudama imaće prilike da se oprobaju u spustu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    19. septembar 2019 | 19:42

    Туга и Жалост!! То је уранијум од зликовачког нато бомбардовања

  • Goca

    20. septembar 2019 | 20:59

    Broj računa ili sms, molim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA