• 2

Mali Rade je izgubio bitku, a njegovi roditelji sav preostali novac preusmeravaju na lečenje 30 dece

Porodici je preostao iznos od 80.615 evra

  • 2

Roditelji Radeta Peurače, mališana koji je pre dva meseca izgubio borbu sa kancerom, neutrošena sredstva prikupljena kroz humanitarne akcije, uplatili su na račune dece koja vode bitku sa opakom bolešću.

Кako je na svom fejsbuk profilu objavila majka Deva Zelić Peurača, nakon svih troškova oko Radetovog lečenja porodici je na raspolaganju preostao iznos od 80.615 evra.

– Želimo da Vam saopštimo da ste, sem što ste pomogli našem Radetu, pomogli malim i velikim borcima koji takođe biju bitke protiv opakih i užasnih dijagnoza – napisala je Zelić Peurača.

Radetova majka je istakla da je porodica odlučila da iznos od 17.558 evra, koji je turska klinika trebalo da refundira, preusmeri za nastavak lečenja dečaka Pavla Mora koji se već nalazi u Acibademu.

Preostala sredstva podeljena su na račune još 29 mališana koji čekaju ili su započeli lečenja.

– Još jednom hvala od srca. Ne postoje reči kojima možemo svima da se zahvalimo. Nažalost, naše dete i mi kao roditelji smo izgubili bitku. Nadamo se da će naši drugari borci, svoje bitke dobiti i izaći kao pobednici – objavila je Deva Zelić Peurača.

Rade Peurača

Hrabri mališan, Foto: Privatna arhiva

Desetogodišnji Rade Peurača preminuo je poslednjeg dana avgusta u istanbulskoj bolnici od neuroblastoma – tumora nervnih završetaka. Humanitarnu akciju za lečenje mališana pokrenuli su građani Sombora. Bilo je potrebno svega dve nedelje da se prikupe sredstva za početak lečenja u inostranstvu.

(Telegraf.rs/radiodunav.com)

Komentari

  • Logika

    Svesni ljudi, svima treba a niko nije kriv za našu sudbinu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima