≫ 

Tuga Panića: Otac umro od raka, najstariji sin se ubio, a 2 dečaka sa mamom čekaju Nikoljdan u mraku

Nikada nisu imali vodu, a već 10 godina žive bez struje

  • 69
Porodica Panić iz sela kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragić

Svetom Nikoli, svecu koji je među Srbima najzastupljenija srpska slava, porodica Panić iz sela Milićevci, nedaleko od Čačka, nikad se žalosnije neće pokloniti.

Petočlanu porodicu su dve odvojene tragedije u poslednjih šest meseci pretvorile u tročlanu. Prvo je pre pola godine glava porodice, otac Slavko, preminuo od tumora, a juče je Slobodan, najstariji od trojice sinova, mladić od 30 godina, "otišao kod oca" digavši ruku na sebe. U kući bez vode i struje ostala je majka Dragica sa dvojicom sokolova - Branislavom, koji pohađa za auto-limara u Srednjoj mašinskoj školi u Čačku, i Miroslavom koji ide u Osnovnu školu "Stepa Stepanović" u selu Gornja Gorevnica.

Nikoljdan će dočekati u trošnoj kući, za stolom sa skromnom trpezom i svećom od koje će dopirati jedino svetlo.

Porodica Panić iz sela kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragić

Panići žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja je oko 18.000 dinara i od toga šta majka zaradi koja radi kao negovateljica. Do pre neki dan doprinosio je i najstariji sin koji je kopao za dnevnicu, ali je digao ruku na sebe.

Ironija je, kako saznajemo, što je taj isti mladić pre meses dana sprečio prijatelja da se ubije skinuvši ga sa vešala, a onda je on to uradio. Zašto?

Porodica Panić iz sela kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragić

Kako ova priča koja svima pokreće suzu u oku ne bi ostala sakrivena, što je činila porodica zarad dostojanstva, rođaci i prijatelji udružili su se da organizuju akciju, da im se pre svega plati struja i uvede voda, a zatim i adaptira kuća i sakupi hrana, kao i sve što je potrebno za kuću.

Pokretač akcije, koja je već naišla na odgovor, je njihov rođak Vlade Dragić.

Ostala su sada dva nejaka ptića, sa samohranom majkom... I jedna ogromna nada da ćemo se kao nebrojano puta do sada udružiti i uneti sunce u njihove živote - kaže Dragić.

Porodica Panić iz sela kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragić

Porodica Panić, inače, oduvek živi bez vode. U kući nisu razvučene vodovodne instalacije. Na 350 metara od kuće je bunar, ali je nepristupačan, pa svakodnevno vodu nejake ruke dečaka i majke donose od komšija. Kupaju se u koritu, a poljski toalet je na 50 metara metara od kuće.

Struju nemaju 10 godina, a brojilo je demontirano pre četiri. Uči se, živi, sanja...  u polumraku... Dug je poveliki, koji ni zajedno, a kamoli sad kad je ostala bez partnera Dragica koja radi u staračkom domu, ne može da reguliše.

Porodica Panić iz sela kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragić

- Neguje stare i nemoćne sa puno posvećenosti i pažnje, ali njena deca su više gladna nego sita - kaže Dragić.

Svi koji žele da pomognu Panićima, mogu ih lično posetiti u selu Milićevci (deo Ostojića kosa)  kod Čačka i odneti im pomoć.  ili im uplatiti novac na žiro račun koji glase na majku Dragicu Panić. Dinarski račun je 250-4060054441500-02 i on je otvoren u otvoren u Eurobanci EFG ,  a devizni je RS 35205903102720400249, i otvoren je u Komercijalnoj banci. 

Broj telefona majke Dragice je 064- 3389-209.

Video: Otac umro od raka, sin se ubio a dvojica dečaka sa majkom čekaju Nikoljdan u mraku

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslava

    18. decembar 2019 | 17:19

    Zašto im Eps Srbije ne otpiše dug. Njima su skinuli strujomer, a moj komšija koji godinama krade struju grejući kuću od 3oo kvadrata, njega ne diraju. Kažu nemaju pravo da uđu u kuću jer on krade direktno sa bandere. Strujomer je u redu. Šta mislite zašto se mladić ubio. Nije mogao više da izdrži ovakav život. I o čemu mi pričamo........ Pa nije moguće da za ovu situaciju niko nije znao. Gde je humanost Srbijo? Sram bilo ljude iz Epsa. Koliko u Srbiji imate što kradu struju, nećete ni da proveravate. Imate ogromne plate, pa ne znate za muku.

  • Ana

    18. decembar 2019 | 14:46

    Pa,ljudi ovo vise ne moze da se izdrzi.Kada covek vidi rasipnike oko sebe I ovu tugu.Srce hoce od tuge,bola I nemoci da pukne!!!

  • Miroslava

    18. decembar 2019 | 15:10

    Kad pročitam da jadni, siromašni, žive bez struje postajem strašno ogorčena. Znam ljude koji godinama kradu struju i neko ih iz epsa štiti. Jave kad dolaze i onda je sve u redu. Čovek dalje nastavlja. A, nikad ne pregledaju sve. Važno da je strujomer blombiran, a ne skinu strujomer. I kada će zakon da bude isti za sve. Jerova zemlja treba da ima milosti i moralne obaveze prema ljudima kao što je ova porodica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA