• 97

Najtužnija slika Nikoljdana: Sin se obesio pre 5 dana, muž umro letos. Danas u nemaštini seče kolač

Najstariji sin obesio se pre pet dana, iako je pre samo mesec spasao druga sa vešala

  • 97

Dvojica braće, Bratislav i Miroslav iz Milićevaca ranom zorom su slavski kolač odneli u crkvu, a majka Dragica ga posle toga stavila na sto i to je jedino što su imali za ovaj Nikoljdan. Za šest meseci Panići su ostali bez dva člana, otac je preminuo od raka, a stariji brat se ubio pre 5 dana.

- Majka je sinoć umesila kolač, prelomili smo ga kao što smo radili dok su tata i brat bili živi. Želeli smo da se pomolimo Bogu da prevaziđemo ove teške trenutke i da i nama jednom krene na bolje - priča Bratislav (16).

U kući Panića, međutim, već deset godina nema ni struje ni vode, ali mališani ponosno kažu - ma, mi smo na to navikli.

Porodica Panić, Milićevci, Čačak

Foto: RINA

- Od kad znam za sebe, znam da noći provodimo u mraku. Pogledamo televizor kod komšije, a kupamo se u kuhinji. Ja donesem korito, zagrejem vodu i tako od kad sam krenuo u prvi razred. Iako nam je takva situacija i brat i ja se kupamo svaki dan, jer idemo u školu i moramo biti uredni - kaže ovaj hrabri dečak koji je sam pripremio drva za ovu zimu, jer nije imao ko drugi.

Ispred trošne seoske kuće još uvek stoje sveće od nedavne sahrane, a na zidu dve umrlice jedna do druge. Majka Dragica skrhana sedi u uglu sobe i jedva progovara jer njen bol je najveći.

Porodica Panić, Milićevci, Čačak

Foto: RINA

- Nismo nikad ni od koga tražili pomoć, bili smo ponosni iako živimo i bez struje i bez vode i u jako teškim uslovima. Sada sam morala da kažem, zbog ova moja dva sina. Za mene je svejedno, ali su oni zaslužili bolje uslove za život. Mog najstarijeg sina više nema, obesio se, ali Braca i Mikija moram sačuvati od ove nemaštine - jedva je kroz suze rekla Dragica.

Najmlađi Miroslav ima 12 godina i on sa bratom, iako mali, svakodnevno donosi vodu i drva.

Porodica Panić, Milićevci, Čačak

Foto: RINA

- Pomažemo mami koliko god možemo, njoj je najteže. Želeo bih samo da imamo vodu i struju, ostalo nam ništa ne treba sve ćemo sami - ispričao je Miroslav.

Za ovaj Nikoljdan Panići neće imati goste, ali se nadaju da je lošim događajima došao kraj i da ih očekuju svetliji dani. Dvojica braće to iskreno priželjkuju, onako kako to samo deca umeju - od srca.

Porodica Panić, Milićevci, Čačak

Foto: RINA

Panići žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja je oko 18.000 dinara i od toga šta majka zaradi koja radi kao negovateljica. Do pre neki dan doprinosio je i najstariji sin koji je kopao za dnevnicu, ali je digao ruku na sebe.

Svi koji žele da pomognu Panićima, mogu ih lično posetiti u selu Milićevci (deo Ostojića kosa)  kod Čačka i odneti im pomoć.  ili im uplatiti novac na žiro račun koji glase na majku Dragicu Panić. Dinarski račun je 250-4060054441500-02 i on je otvoren u otvoren u Eurobanci EFG ,  a devizni je RS 35205903102720400249, i otvoren je u Komercijalnoj banci. 

Broj telefona majke Dragice je 064- 3389-209.

Video: Otac umro od raka, sin se ubio a dvojica dečaka sa majkom čekaju Nikoljdan u mraku

(Telegraf.rs/ RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrijana

    Eeeeee živote....... A mi se rasipamo ko će vecu jelku da okiti..... Ko će veći paketić da kupi........ A ne znamo koliko smo srećni....... Žalosno...... Tuga...... 😥😔🤧😢😢😢

  • Suzana

    Zasto se drugi sin ubio.zasto se nije borio.da se sada raduje sa svojima

  • bole

    Eh,da su migranti dobili bi i struju,vodu,centralno grejanje,sportske terene...ali pošto su to naša deca onda ništa.Podseća me na repliku iz filma "Boj na Kosovu", " ...za Srbiju koja zaboravlja sopstvenu decu, a obuva,hrani i oblači one koje sanjaju da je sahrane".

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima