NIS pripremio novogodišnje paketiće po željama mališana bez roditeljskog staranja

U susret novogodišnjim i božićnih praznicima, kompanija NIS darovaće preko 250 paketića mališanima bez roditeljskog staranja

  • 0

Bliže nam se božićni i novogodišnji praznici, pa je pravo vreme za darivanje onih kojima je to najpotrebnije. Zato su, kao i svake godine uoči praznika, zaposleni NIS-a organizovali pakovanje novogodišnjih paketića za najmlađe.

Rukovodeći se izrekom „Najviše ima onaj koji mnogo daje“, pripremili su darove za mališane iz domova bez roditeljskog staranja „Kolevka“ u Subotici, „Jefimija“ u Kruševcu, „Stanko Paunović“ u Negotinu, „Spomenak“ u Pančevu i „Duško Radović“ u Nišu.

kosarkasi Partizana Foto: Dušan Petković

Zajedno sa Klubom volontera kompanije NIS, paketiće su pakovali i prvotimci KK Partizan: Stefan Birčević, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, kao i predsednik kluba Ostoja Mijailović. Oni su sa velikim žarom pakovali unikatne paketiće jer su znali da će staviti osmeh na dečije lice.

Ove godine, volonteri NIS-a organizovali su radionice u gore pomenutim domovima, pod nazivom "Nacrtaj svoj paketić želja" i tako saznali od svakog mališana šta bi voleo da dobije za Novu godinu. Mališani su kroz glumu, crtanje, pevanje i recitovanje poželeli lutke, knjige, autiće, bicikle, slušalice… Tako je u svaki paktić spakovano i malo dečije nade i razigrana dečije duše.

Jedna želja ovim mališanima bila je zajednička - da se volonteri vrate i ponovo druže sa njima. Na takvu poruku NIS-ovi volonteri su odgovorili prijateljski, lično napisali svakom detetu čestitku i prikačili je za paketić.

pakovanje paketica NIS Foto: Dušan Petković

NIS je u ovoj godini postao bogatiji za 258 novih drugara iz Domova za decu bez roditeljskog staranja. Osmesi na dečijim licima biće najveći poklon volonterima NIS-a kada se ovih dana budu uputili put Kruševca, Subotice, Negotina, Pančeva i Niša da uruče novogodišnje darove, a praznici će postati izvor veselja i za one kojima je potrebna posebna podrška, ljubav i pažnja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA