Dobili novu kuću, ali u nju nemaju šta da unesu: Jelići sa Peštera očekuju 9. člana - bez tople vode

Majka Svetlana, koja nosi sedmo dete, sanja veš mašinu; već je rodila Mića, Marka, Miloša, Marijana, Mariju i Marijanu koji odrastaju bez TV-a, frižidera, šporeta...

  • 5

Iako je, zahvaljujući angažovanju i pomoći generalnog direktora "Elektroprivrede Srbije" Milorada Grčića, krajem prošle godine dobila dugo čekanu struju, a potom i novu kuću, osmočlana porodica Darka i Svetlane Jelić iz zabitog sela Janturine na Pešteru još živi u staroj i hladnoj brvnari - bez vode i svetla.

- Nažalost, mada smo se nadali useljenju, i ovu Novu godinu, a potom i Božić, dočekali smo kao i mnogo godina ranije, u čamotinji, jer nismo mogli da kupimo šporet, krevete, kuhinju, televizor, frižider, mašinu za pranje vaša i sve drugo što nam je potrebno za život u novom domu. Iz oronule brvnare nemamo šta da prenesemo, a za kupovinu novog pokućstva nemamo novac - kaže domaćica Svetlana koja bi uskoro trebalo da na svet donese i sedmo dete.

A, samo ih još korak deli od potpune sreće i života kakav imaju drugi žitelji Peštera i Srbije. Zato ne gube nadu da će im dobri ljudi iz naše zemlje, ali i humanisti iz dijaspore - koji su im dosad nebrojeno puta pomagali - pomoći kako bi Mićo, Marko, Miloš, Marjan, Marija i Marijana konačno mogli da zaborave petrolejke, te konačno dobiju kupatilo i televizor.

- Gruba računica pokazuje da je Jelićima za početak savim novog života u znatno boljim uslovima potrebno još oko 3.000 evra. S obzirom na to da Darko i Svetlana od imovine poseduju samo nešto stoke, pa sami ne mogu da obezbede toliki novac, pozivam firme u Srbiji i plemenite pojedince da im pomognu - apeluje humanitarac iz Novog Pazara Hido Muratović i podseća na to da ova porodica živi u zabitom selu, na samoj granici Srbije i Crne Gore.

S obzirom na to da su od Sjenice su udaljeni oko 40 kilometara, mališani do škole u Crvskom pešače po deset kilometara u jednom pravcu.

Žele ono što svaka kuća ima

Mali Jelići se najviše raduju kupatilu i televizoru, a Svetlana godinama priželjkuje mašinu za pranje veša, jer sada sve pere "na ruke", često i u hladnoj vodi. Veli, porodici bi mnogo značio i frižider sa zamrzivačem, a Darko bi najviše voleo da nabavi električni mlin, pa da lakše prehranjuje krave i ovce.

(Telegraf.rs/ Sandzaklive.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    13. januar 2020 | 14:14

    Nek su deca živa i zdrava ,ali Aman ženo kad vidiš kakva je situacija gde rađaš više

  • febo

    13. januar 2020 | 16:05

    Au bre ljudi,Pa jel ste culi za koncatrepciju

  • Čiča

    13. januar 2020 | 15:12

    Pusti muvu na bradu ona hoće u usta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA