• 0

Anamarija je bila zdrava beba, pa je dobila prvi fras i napade: Ima bolest od koje oboli 1 u milion

Već se dva puta operisala u Rusiji i potrebno je da nastavi

  • 0

Anamarija Zelenović ima pet godina i detinjstvo kakvo nijedan roditelj ne bi poželeo za svoje dete. Naime, ovoj devojčici je dijagnostikovano neurodegenerativno oboljenje od kojeg oboli jedna osoba od milion - mutaciju na WDR45 genu.

To nažalost nije sve. Prve zdravstvene problem njeni roditelji su primetili već u šestom mesecu života. Tada je dobila prvi fras posle koga su krenuli epi-napadi. Onda je usledila i prva dijagnoza - sa navršene dve godine - kada je rečeno da ima epilepsiju. Genetičke analize rađene su u Barseloni dve godine kasnije i potvrdile da su problemi još dublji.

Malena Anamarija već je imala dva operativna zahvata obavljena u Rusiji, dobila je adekvatnu terapiju za epilepsiju, svakodnevno radi sa logopedom i fizioterapeutom, ali mi danas sakupljamo novac za pomoć ovoj devojčici.

Hoda uz pridržavanje, razumevanje joj se popravilo, ali još uvek ne govori. I dalje su potrebni intenzivan rad sa stručnjacima, suplementi, ortopedske operacije u Rusiji, terapija matičnim ćelijama, a za sve to potrebna su joj sredstva.

Da bi dete koje je pokazalo volju i borbenost, svoju veselu prirodu, ljubav prema drugoj deci, pozitivne reakcije na okolinu... nastavilo da se bori i raduje, treba joj naša pomoć.

Pomozimo Anamariji! Upišimo 457 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Anamarija izgovori prvu reč! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 457 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human457 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-496160-61

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002581.2
IBAN: RS35160005400002581267
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima