≫ 

Aleksandar je posle teškog udesa ostao nepokretan, ali je dobio šansu da opet prohoda: Ali, to košta

Do sada pet puta boravio u Moskvi na ubrizgavanju matičnih ćelija, ali da bi lečenje uspelo, mora da ga nastavi. Njegovi roditelji za to, nažalost, nemaju sredstava

  • 3
Aleksandar Adamović Aleksandar Adamović/ Foto: Budi human

Aleksandra Adamovića (28) jer do 14. maja 2011. godine živeo normalnim mladalačkim životom. Tada mu se život promenio u jednoj sekundi. Samo mesec dana pre završetka srednje Elektrotehničke škole, Aleksandar je imao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je doživeo neurotraumu, prelome kostiju lica, desne potkolenice i desne podlaktice, a najgore što je doživeo je povreda mozga gde su svi centri bili oštećeni.

Nakon nezgode ostao je nepokretan, bez sposobnosti govora i onesposobljen da se stara o sebi, svojim pravima i interesovanjima jer je potpuno upućen na pomoć drugog lica. Zbog teške finansijske situacije njegovi roditelji prisiljeni su da zatraže pomoć dobrih i humanih ljudi kako bi Aleksandar dobio šansu da ponovno prohoda.

Zahvaljujući humanim ljudima Aleksandar je do sada pet puta boravio u Moskvi na ubrizgavanju matičnih ćelija. Prvi put je uzeto dvadeset ampula matičnih ćelija, a do sada je ubrizgano jedanaest doza.

Ostalo je još devet doza da primi, što znači da bi trebalo otići još tri puta u Moskvu. Program je da se ostane 17 dana, uključena je rehabilitacija 60 minuta sa terapeutima, sat vremena masaža i jedan sat elektrostimulacija uz magnet. Na tretman matičnim ćelijama odlazi na svaka tri meseca, ukoliko se prikupi novac.

U međuvremenu je odlazio i na rehabilitaciju robotikom u Dubrovnik koja mu takođe pomaže, ali svi navedeni tretmani iziskiju mnogo sredstava. U Dubrovniku je do sada bio tri puta. Prvi odlazak je trajao dvanaest nedelja, a pomak se svakako vidi. Preporuka lekara je da se nastavi i sa neurorehabilitacijom na robotskim uredajima.

Aleksandru su takođe neophodna novčana sredstva za rehabilitacije, fizikalne terapije i hidroterapije u zemlji i inostranstvu.

Aleksandru možete pomoći slanjem SMS poruke: Upišimo 165 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human165 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-445356-86

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001530.2

IBAN: RS35160005400001530272

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Jedan sam od milion koji ovo preživi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    11. mart 2020 | 12:40

    Aleksandre zelim ti sto brzi oporavak.nedaaj se bori se.

  • Inace

    11. mart 2020 | 12:55

    Vozio je motor koji je pozajmio (uvek je voleo da vozi motore ali nije vozio svoj tad kad se desilo to) i kako je vozio, logicno velikom brzinom, odjednom iz njiva je izasao traktor i on nije imao vremena da zakoci i direkt u traktor udari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA