≫ 

Bog mi je dao četvoro dece, ali sa svakim sam prošla golgotu: Bolna priča o 4 mališana iz Aleksinca

- Svako nam je dete imalo svoju tužnu životnu priču, a i mi smo imali svoje nedaće, nesreće i brodolome. Sad je teško da se vratimo u kolosek - priča Jelena

  • 8
Porodica Stojković, Dobrujevac Foto: www.srbizasrbe.org

Jelena Stojković iz Dobrujevca kod Aleksinca je ozbiljan srčani bolesnik. Njen suprug Miroslav takođe je srčani bolesnik. Njih dvoje imaju četvoro zlatne dece koja većinom imaju teške zdravstvene probleme.

David (17) od rođenja ima omfalokelu (ispadanje trbušnih organa), što mora da operiše. Sara (10) je imala izkliznuće butne kosti, a zatim i pet operacija. Uskoro je očekuje šesta zbog spleta creva. Petar (9) je prevremeno rođen u petom mesecu trudnoće. Jedva je preživeo zbog čega sada kaska u razvoju i ide u školu po specijalnom programu. Stefan (6) je, Bogu hvala, zdrav, piše organnizacija "Srbi za Srbe".

Porodica Stojković, Dobrujevac Foto: www.srbizasrbe.org

Jeste mi Bog dao četvoro dece, ali sa svakim sam prošla golgotu. Svako nam je dete imalo svoju tužnu životnu priču, a i mi smo imali svoje nedaće, nesreće i brodolome. Sad je teško da se vratimo u kolosek, ali moramo.

Stojkovići od sigurnih primanja imaju samo dečiji dodatak, tako da prevashodno žive od poljoprivrede.

Nismo lenji ljudi, ali nas je život vodio trnovitim putevima. Imamo pet hektara, a držimo i nešto stoke. Ipak, iako imamo traktor, kuburimo mnogo sa priključnim mašinama. Uvek molimo da nam neko izađe u susret i taj neko dođe kad on može, a to često nije onda kada je nama najpotrebnije. Zato uvek kasnimo sa usevima, košenjem i baliranjem. Ceo život prikupljam pare za te mašine, ali, nažalost, da živim još 1.000 godina ne bih uspela to da sakupim, priča ova vredna domaćica.

Porodica Stojković, Dobrujevac Foto: www.srbizasrbe.org

Sobe zbog vlage i crnila izgledaju užasno. Pokućstvo je staro i dotrajalo. Čak ni to sve nije bilo dovoljno, pa im je pre izvesnog vremena izbio požar u jednoj sobi koji su, sreća, uspeli da ugase jer su se nalazili odmah u sobi pored.

Sada im je, kako kažu, najpotrebnija rotaciona kosačica, ali i balirka za seno.

Mali Stojkovići i njihovi, hvale vredni, roditelji to zaslužuju da im se pomogne. Donacije se mogu slati na račune Humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Sve račune možete pogledati OVDE.

Porodica Stojković, Dobrujevac Foto: www.srbizasrbe.org

Video: Najtužnija slika za Nikoljdan: Panići obeležili krsnu slavu u nemaštini bez oca i brata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    28. april 2020 | 13:24

    nedaj boze nikome da ovo prezivljava sa decom nek im je bog u pomoci

  • neko

    28. april 2020 | 14:22

    Napravite jos koje dete, malo je to do sad gledajuci materijalnu i zdravstvenu situaciju cele porodice..

  • Dobri ljudi

    28. april 2020 | 14:46

    Pomoćićemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA