Mihajlo (4) ide na lečenje tumora na mozgu: Poslao je poljubac ljudima koji su uplatili novac

Dečaku je utvrđena dijagnoza oktobra prošle godine

  • 9
Mihajlo Đumić Foto: Instagram

Za četvorogodišnjeg Mihajla Đumića koji boluje od zloćudnog tumora na mozgu prikupljen je novac za lečenje. objavljeno je na Instagram profilu namenjenom prikupljanju sredstava za lečenje u inostranstvu, Za Mihajla. Prikazan je i broj ukupno poslatih poruka za dečaka 102.858.

Mediji su 11. aprila preneli da se dečaku pogoršalo zdravstveno stanje.

Sve do sredine oktobra prošle godine Mihajlo je bio veselo i živahno dete, a onda je samo na osnovu jednog simptoma otkrivena strašna bolest. Njegovo bezbrižno detinjstvo iznenada je prekinuto sredinom oktobra 2019. godine, kada je primećeno da mu podrhtava desna ruka.

Mihajlo Đumić Foto: Instagram

Nakon prijema i pregleda kod neurologa u bolnici u Sremskoj Mitrovici, upućen je u Klinički centar Srbijem na Kliniku za neurohirurgiju. Pregledom na skeneru, utvrđeno je da ima tumor na mozgu, a što je potvrđeno i kada mu je urađena MR glave. Odmah mu je, nakon toga, ugrađen VP šant na levoj strani, da bi 25. oktobra bio operisan.

Mihajlo se svima zahvalio i poslao poljubac

Međutim, operacijom nije bilo moguće odstraniti tumor u celosti, a patohistološki izveštaj je potvrdio da se radi o jednom od najzloćudnijih tumora - Astrocytoma anaplasticum, NOS, WHO gradus III.

Nakon epileptičnog napada, koji je usledio nakon operacije, ugrađen mu je VP šant i na desnoj strani.

Budući da se radi o agresivnoj vrsti tumora, sa sumornim prognozama u ishod lečenja, neophodno je bilo da se lečenje nastavi u inostranstvu.

Mihajlo sada konačno ima nadu u ozdravljenje.

Video: Teško bolestan dečak avionom Vlade Srbije upućen na transplantaciju jetre u Italiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA