≫ 

Dražan se bori sa metastazama melanoma, terapija posle 5 meseci ne deluje: Na vratu je video promenu

Iz Turske očekuje da mu jave termin kad može da dođe, a to bi trebalo da bude naredne nedelje

  • 3
Dražan Vučić, Drazan Vucic Dražan Vučić, Foto: privatna arhiva

Dražan Vučić (33) iz Novog Sada se već pet godina bori sa metastazama melanoma. Krajem februara ove godine trebalo je da ide na pregled u Izrael, gde je trebalo da nastavi lečenje, ali do toga još nije došlo zbog pandemije korona virusa. Nalaze su poslali i očekuju potvrdnu informaciju za period posle korone. Do sada je primao terapiju po preporuci lekara iz Turske, sa klinike Ačibadem, ali ona je posle pet meseci prestala da deluje.

- Bavio sam se sportom, trnirao sam karate 10 godina. 2015. godine u avgustu sam primetio čvor na vratu, doktori su rekli da moram da operišem umnjake, jer su smatrali da može od toga da se pojavi čvor, posle su ustanovili da je verovatno masno tkivo na vratu... prilikom operacije je dijagnostikovan melanom u metastazi i rađene su sve analize - priča Dražan.

Iz klinike u Turskoj su Dražanu savetovali da dođe na pregled, da urade radiološku terapiju na kičmi i da se uvede kombinacija imunološke terapije. Iz Turske očekuje da mu jave termin kad može da dođe, a to bi trebalo da bude naredne nedelje.

Prema rečima Dražanove sestre Slađane Vučić, prikupljanje sredstava za lečenje ide jako sporo, pa je ovo način da pozovemo sve ljude dobre volje da pomognu ovom momku u višegodišnjoj borbi za život.

Pored velikih uspona i padova u lečenju proteklih godina, tok lečenja ide dosta dobro zahvaljujući doktorima na klinici Ačibadem u Istanbulu. Predlog lekara je odlazak u Izrael, na TIL terapiju. Da mu se stanje ne bi pogoršalo dok se novac ne skupi, Dražan ide na terapije u Istanbul, gde se leči od januara prošle godine.

Da se s tumorom melanoma u metastazi Dražan bori samo osmehom i vedrinom, ovaj karatista odavno bi pobedio. Međutim, njegova porodica zbog teške finansijske situacije nije u mogućnosti da obezbedi neophodna sredstva za nastavak lečenja, zbog čega je prinuđena da zatraži pomoć dobrih i humanih ljudi.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 227 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human227 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-458752-56

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001808.5

IBAN: RS35160005400001808565

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Za Dražana je pokrenuto prikupljanje novca i na strani Gofundme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izrael

    21. jun 2020 | 19:18

    Drazane sine idi u Jerusalim i otidi do reke Jordan i udji pokrsti se. Mog brata je to spasilo od iste opake bolesti. Bez hemoterapija.

  • SU 1

    21. jun 2020 | 18:50

    Ima RSrbija zdravstvo svima dostupno ,ne mora da se plaća a ni u inostranstvo,kao i svi državljani RSrbije.

  • Pravednik

    21. jun 2020 | 19:59

    A što ide bilo gde kada ovde leče doktori-ke sa minimalnim prosekom od 9.5....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA