• 0

Janko (25) bio je uspešan košarkaš i student, na put mu je stao rak, ali postoji još jedna nada

U aprilu 2020. godine trebalo je biti urađena intervencija X nožem u KC Srbije u Beogradu, ali zbog pogoršanja njegovog stanja intervencija je otkazana

  • 0
Janko Tanasijević

Foto: Budi human

U decembru 2018. godine Janku Tanasijeviću (25) je dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri.

U tom trenutku imao je 24 godine. Bavio se onim što je najviše voleo od malena, košarkom. Do novembra 2018.godine aktivno je igrao košarku u KK "Radnički" iz Kragujevca, osvojio sa ekipom Univerziteta iz Kragujevca bronzanu medalju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3X3 u Kini 2016.godine.  Bio je student mašinstva. Sad mu je ceo život promenjen.

Jankovo lečenje počinje hemioterapijama i zračenjem u KC Kragujevac i KC Srbije u Beogradu. Metastaze na jetri su za sada neoperativne. Do sada je primio 24 ciklusa hemioterapija, imao 43 seanse zračenja i jednu hemoembolizaciju jetre.

U aprilu 2020. godine trebalo je biti urađena intervencija X nožem u KC Srbije u Beogradu, ali zbog pogoršanja njegovog stanja i pojava novih metastaza na jetri i limfnim čvorovima, što je dijagnostikovano na PET CT, videlo se da je bolest u progresiji i intervencija X nožem je otkazana.

Njegov ordinirajući onkolog mu je preporučio jedan drugi vid terapije, za uspešnije lečenje, koja daje dosta dobre rezultate, a ne sprovodi se nigde u Srbiji - regionalnu hemioterapiju, direktnu i ciljanu samo u jetru, koja će pomoći da mu se metastaze smanje i dovedu u stanje da može da se izvrši intervencija X nožem. Tu terapiju sprovodi Medias klinikum iz Burghausena u Nemačkoj na čelu sa Prof. Dr Aignerom.

Potrebno je da se odrade 4 ciklusa te terapije u trajanju po 10 dana. Za tu vrstu terapije,dalje lečenje, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja potrebna su značajna novčana sredstva.

Pomozimo Janku da pobedi u njegovoj najvažnijoj utakmici

Slanjem SMS poruke: Upišimo 822 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human822 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069990-84

Uplatom na devizni račun: 160600000007000733
IBAN: RS35160600000007000733
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima