≫ 

Stolar Mile moli građane: Kad dajete pare na rijaliti, šaljite SMS i za Lanu

"Prvo uradite to, da spasemo život ovom deteu"

  • 9
Stolar Mile, Lana Jovanović

Foto: Facebook/Stolar Mile, Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

Čuveni srpski stolar Mile apelovao je danas na građane da uplate novac za pomoć devojčici Lani Jovanović iz Rakovca kod Novog Sada. Ovaj put pozvao je na solidarnost sve one koji su svoju pažnju usmerili na proteste, koji se šestu noć zaredom održavaju u Beogradu i u nekim drugim gradovima Srbije.

On je, imenom i prezimenom, zamolio sve, kako kaže, poštene studente, policajce, novinare, radnike, penzionere i političare do pre izlaska na ulice ili pre sedanja u fotelju iz koje proteste posmatraju, ukucaju 808 na 3030.

- Apel! Javno pod mojim imenom i prezimenom Milorad Jurković lično molim sve koji učestvuju na demonstracijama širom Srbije da pre početka svakog mitinga pošalju SMS poruku 808 na 3030!

Svaki policajac pre nego obuče uniformu pošalje SMS poruku 808 na 3030. Svako ispred televizora ko gleda demonstracije da pošalje poruku 808 na 3030!

Prvo uradite to, da spasemo život ovom detetu. Znam, mnogi će me napasti i reći ,,sistem ne valja"... Ok, ali dok se sistem ne uspostavi za malu Lanu može da bude kasno!

Pošaljite sms, pa me javno rastrgnite ako želite, nije me briga nimalo, samo pošaljite! Molim sve moje iskrene pratioce da podele ovaj post koji će doći do glave svakog poštenog studenta, policajca, novinara, radnika, penzionera, pa i političara!

Ako već svi tvrdite da volite Srbiju, ajde ovako i dokažite da smo bar u jednom složni! Ja sam bezbroj puta dokazao koliki sam patriota i koliko volim svoju zemlju i mnogi to znaju, ali ponavljam, mene slobodno pljunite i recite šta god želite, samo pomozite jer ne molim za sebe, već molim za nju. Ne interesuje me političko prepucavanje sad ovde i ne može ga biti,  ili ste za pomoć ili ne!

SMS 808 na 3030! Delite! - napisao je Stolar Mile u pozivu upućenom javnosti sa svog Fejsbuk profila.

Devojčica od tek nekoliko meseci boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan, retke, ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti. Lek postoji, ali je veoma skup.

Devojčica je rođena kao zdrava beba, ali već sa dva meseca, dijagnostikovana joj je retka bolest koja napada mišiće, usled čega se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, a ni igračkicu ne može sama da drži.

- Oboleli od spinalne mišićne atrofije nemaju gen koji proizvodi protein neophodan za mišiće i bez leka uglavnom preminu od gušenja - navodi se u jednom od apela za prikupljanje novca za obolelo dete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    13. jul 2020 | 07:15

    A zadruga samo u danu glasanja finala 5 miliona evra. Jadna Srbijo !

  • Raska

    13. jul 2020 | 08:58

    Ko forsira ovog coveka?

  • Rojka

    13. jul 2020 | 08:33

    A pevaljke bi mogle da se odreknu jednog para cipela, za svu tu hrabru, dečicu kojima je pomoć potrebna. I da doniraju novac. Ali na žalost....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA