≫ 

"Suze samo idu, srce i duša bole jer je mojoj princezi sve gore": Potresna slika Lane iz bolnice

Lana je pre nekoliko dana primljena u bolnicu

  • 79
Lana Jovanović Foto: Facebook/Aleksandra Jovanović

Surova bolest napreduje - mala Lana, devojčica stara svega 9 meseci, koja je se donedavno samo smeškala u maminom naručju, sada spava u bolničkom krevetu. Snage joj ponestaje, mišići se "gase". Jedina nada je, i dalje, lek koji sa lečenjem košta oko 2,4 miliona dolara, isti onaj koji je dobila i mala Sofija Markuljević, a osim Lane čeka ga još dvoje dece.

Na ustima joj je priključen aparat, iz njega izlaze dve cevčice. Na stopalu nekakvi flasteri i "štipaljka". Iz nje izlazi još jedna žica. Tri cevčice ulaze ispod odeće.

Lana ima sve manje vremena.

- Lani nije bolje. Pluća su sve gora, a Lana nema snage zbog svoje bolesti da iskašlje taj sekret iz pluća. Plašim se šta će biti jer nije dobro, svaki dan je sve gore. Svaki dan sve više inhalacija, antibiotika, sve više kablova na njoj. Gajim nadu i molim se Bogu da izađemo iz bolnice bez aparata, ali mi se sve manje čini da će tako biti. Nema goreg od toga kad gledate dete kako bolesno leži sa svim tim cevčicama, kiseonikom, infuzijom a vi ne možete ništa. Taj osećaj nemoći ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Suze samo idu, srce i duša me boli jer je mojoj princezi sve gore, a ja prokleto ne mogu ništa - napisala je njena majka Aleksandra.

Lana Jovanović Pomozimo da Lana vrati osmeh na lice... Instagram/Za Laninu zivotnu bitku

Jedina nada je da se prikupi ta ogromna suma novca i da lek koji se dobija samo jednom u životu zaustavi patnju devojčice i njene porodice. Za sada su na skoro pola puta do cilja.

Lana je pre nekoliko dana primljena u bolnicu, a njena porodica saopštila je da se desilo ono čega su se plašili. Lana se sada bori da iz bolnice izađe bez traheostome.

- Desilo se ono čega sam se najviše bojala... Danas smo u bolnici zbog sekreta koji se nagomilao u Laninim plućima. Krenuli smo sa inhalacijama i sad idu dalje pretrage. Najveća strepnja jeste da li ćemo uspeti da izbegnemo traheostomu, da li ćemo očistiti pluća sa nekom drugom terapijom - napisala je još pre nekoliko dana njena majka.

Bolest je progresivna, a u ovom trenutku se zna za 4 bebe koje se bore sa njom. Spinalna mišićna atrofija leči se lekom koji se nalazi i na domaćem tržištu, ali novi lek koji se prima u inostranstvu jedina je nada roditelja da ne izgube osmeh svog deteta.

Lani nije bolje. Pluća su sve gora a Lana nema snage zbog svoje bolesti da iskaslje taj sekret iz pluća. Plašim se šta...Posted by Aleksandra Jovanovic on Петак, 11. септембар 2020.

Pomozimo Lani

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Beba Lana, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, svakog dana radi jutarnje vežbice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    11. septembar 2020 | 14:43

    Treba pomoći da se mali andjeo oporavi ali mi se smuci kad pročitam da je DIVA JK platila minjaturni ranac 56 000 a ovom detetu treba lek i jeli se neko od njih setijo za SMS? Uvek šaljem jer za moju ćerku nije bilo leka bar nek druge majke ne placu. 😭😭😭😭😭

  • 🌺🌼🌸

    11. septembar 2020 | 14:01

    Ajmo estrado,.... Ceco,Karleusa,Lukase,Breno i Vama slicnima, Sto potrosite hiljade i hiljade eura za kojekakva nebitna slavlja... I vi ste majke,i vi ste ocevi, Stavite se u neciju kozu,necije cipele... Pomozite,to necete osetiti,a nekom malom stvorenju cete mnogo uciniti...

  • NIA

    11. septembar 2020 | 14:14

    Odustani av od aerodrroma u Trebinju! Pomozi ovoj deci. Trosite, kradete, razbacujete nase novce a deca nam se lece preko SMS. DNO DNA smo udarili, gusimo se u sopstvenim go... SRAMOTA ME JE KAKO NAM DOBRO IDE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA