• 0

Kole (12) boluje od cerebralne paralize: Mašta da bude vozač autobusa, a sam već upravlja točkovima

, Telegraf

Dečaku Konstantinu Jankoviću predstoji 5 operacija u Rusiji i nastavak terapija u Hrvatskoj u trajanju od 12 nedelja, kao i svakodnevne terapije - terapijsko jahanje, terapijsko plivanje i fizikalne terapije

  • 0
Konstantin Janković

Printskrin: Budi human

Konstantin Janković iz Novog Sada dečak je star svega 12 godina koji jako voli autobuse, i voleo bi da bude vozač kad poraste, ali ga, nažalost, u tome sprečava opaka bolest - cerebralna paraliza.

Ovaj dečak, kako je na svom Fejsbuk nalogu napisao Damir Kremer, vozač autobusa, svaki dan uživa gledajući slike autobusa ali i slike maketa na njegovom profilu.

- Ne znam odakle toliko velika ljubav prema velikim točkovima ali verujem da to nije slučajno jer i on sam upravlja veliki točkovima, na žalost - invalidskih kolica. Verujem da sebe zamišlja u ulozi vozača autobusa dok ga guraju u njegovim kolicima i tako, kao i svi mi ostali dok smo bili njegovih godina, maštali kako vozimo autobuse i kamione - napisao je Kremer i zamolio sve humane ljude da urade isto što i on - da uplate makar jedan SMS za lečenje malog Koleta čiji se lik za SMS brojem 543 našao upravo na jednom od gradskih autobusa u Novom Sadu.

Konstаntin kаsni u psihomotornom rаzvoju zbog nedostatka kiseonikа na porođaju. Pohađa OŠ Đorđe Natošević razreda na osnovu prava o inkluzivnom obrazovanju. Prija mu kolektiv i deca ga rado prihvataju.

Borba dugi niz godina

Iza Konstantina je borba dugi niz godina, razne metode vežbanja, svakodnevne terapije, defektolog, plivanje, jahanje i fizikalne terapije, tri transplantacije matičnim ćelijama, četiri operacije u Rusiji fibrotomije, deset plus šest nedelja neurorehabilitacije robotikom u Hrvatskoj.

Predstoji mu pet operacija u Rusiji i nastavak terapija u Hrvatskoj u trajanju od 12 nedelja, kao i svakodnevne terapije - terapijsko jahanje, terapijsko plivanje i fizikalne terapije. Robotska neurorehabilitacija posebno je efikasna za rehabilitaciju funkcionalnih veština pacijenata sa cerebralnom paralizom, a koja mu omogućuju veću samostalnost i bolji kvalitet života. Naglasak je na rehabilitaciji nogu i hoda, ali se sprovodi i terapija za ruke s ciljem unapređenja fine i grube motorike.

Konstantinu je potrebno obezbediti pokretnu stolicu za stepenište kako bi olakšali njemu i njegovoj majci kretanje do stana na trećem spratu u zgradi kojoj žive.

Potrebno je obezbediti i rekvizite za vežbanje u kućnim uslovima, kao i nova invalidska kolica.

Pošalji 543 na 3030 za Koleta

Pomozimo Konstantinu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 543 i pošaljimo SMS na 3030

Konstantin Janković

Pomozimo Koletu, Printskrin: Budi human

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human543 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-516421-97

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004203.2
IBAN: RS35160005400004203204
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima