• 2

23 dana u bolnici ostavila su posledice na Lanu: Mora na operaciju, sada smo joj najpotrebniji

, Telegraf

Lani možemo da pomognemo i slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

  • 2
Lana Jovanović

Foto: Instagram/zalaninuzivotnubitku

Za bebu Lane Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, i kojoj je potreban lek od 2,4 miliona dolara, skupljeno je 1,7 miliona dolara. Za njeno ozdravljenje neophodno je još 700.000 dolara. Devojčica se poslednjih nekoliko dana oseća loše, a sada je došlo do novog problema.

- Lana vas pozdravlja najslađim osmehom. Njena pluća su mnogo bolje i nadamo se da će tako i ostati. Poslednja dva dana naša Lana se bori sa temperaturom, ali se nadamo da je ona nešto blago i prolazno. Mi smo svakako srećni što vidimo ovaj osmeh. Nažalost, 23 dana koja je ona provela u bolnici hraneći se na sondu, doneo je još jedan problem. U ponedeljak, Lani će biti ugrađen Peg (perkutana endoskopska gastrostoma), gde će se napraviti rez na želucu kako bi se praktično zaobišao jednjak - piše na Instagram stranici, preko koje se skuplja pomoć za Lanu.

 

- Na taj način, Lana će se hraniti direktno u želudac jer je izgubila akt gutanja i za sad, ovo je jedini način ishrane koji je prihvatljiv za nju. Ovo ne mora biti trajno rešenje jer se uzdamo u lek za koji skupljamo novac. Nadamo se da će joj on pomoći da ojača sve grupe mišića, pa samim tim da povrati sve funkcije što se tiču i gutanja.

- I zato, nemojmo da stajemo. Terapija je potrebna više nego ikad. Vera u nju budi nam nadu, uliva poverenje. Verujemo u vas, verujte i vi u našu Lanu. Idemo svi za Lanu, uključimo se, narode, potrebni smo joj. Uspećemo zajedno.

 
 
 
View this post on Instagram

Dobar dan dragi ljudi. Lana vas pozdravlja najslađim osmehom. Njena pluća su mnogo bolje i nadamo se da će tako i ostati. 🙏🙏🙏Zadnja dva dana, naša Lana se bori sa temperaturom, ali se nadamo da je ona nešto blago i prolazno. Mi smo svakako srećni što vidimo ovaj osmeh. Na žalost, 23 dana koja je ona provela u bolnici hraneći se na sondu, doneo je još jedan problem. U ponedeljak, Lani će biti ugrađen Peg (perkutana endoskopska gastrostoma), gde će se napraviti rez na želucu kako bi se praktično zaobišao jednjak. Na taj način, Lana će se hraniti direktno u želudac jer je izgubila akt gutanja i za sad, ovo je jedini način ishrane koji je prihvatljiv za nju. Ovo ne mora biti trajno rešenje jer se uzdamo u lek za koji skupljamo novac. Nadamo se da će joj on pomoći da ojača sve grupe mišića, pa samim tim da povrati sve funkcije što se tiču i gutanja. I ZATO, NEMOJMO DA STAJEMO. TERAPIJA JE POTREBNA VIŠE NEGO IKAD. VERA U NJU, BUDI NAM NADU, ULIVA POVERENJE. VERUJEMO U VAS, VERUJTE I VI U NAŠU LANU!!! IDEMO SVI ZA LANU, UKLJUČIMO SE NARODE, POTREBNI SMO JOJ!!! USPEĆEMO ZAJEDNO! ✊ 🇷🇸 SMS 8️⃣0️⃣8️⃣ 👉 3️⃣0️⃣3️⃣0️⃣ ❤️❤️❤️ 🇧🇦 ☎️ M:TEL 👉1️⃣4️⃣5️⃣7️⃣ 🥰 🙏

A post shared by Lana Jovanovic (@zalaninuzivotnubitku) on

Lana Jovanović je desetomesečna devojčica kojoj je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, tip 1. Lek za ovu bolest i Laninu budućnost postoji, ali košta više od 2 miliona dolara. Ista suma već je prikupljena za Sofiju Markuljević, koja boluje od iste bolesti.

Lana je među 34 pacijenta u Srbiji, koji primaju lek spinrazu, terapiju dostupnu o trošku države od 2018. Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji sa velikom nadom gledaju u novu gensku terapiju, nedavno registrovanu u Evropi. Ona košta 2,1 milion dolara. Reč je o leku "Zolgensma".

Nasmejana beba pri rođenju ocenjena je desetkom. Do drugog meseca ništa nije ukazivalo na to da se razlikuje od svojih vršnjaka. Roditelji su primetili da ne mrda nogicama, da su slabo pokretne, a kada su je stavljali na stomak, nije mogla da odigne glavicu od podloge. To su bili prvi znaci.

Krenule su posete lekaru, ispitivanja i najzad dijagnoza. Terapija koju je primila već dve nedelje kasnije i obavezne vežbe pet puta dnevno, zaslužne su što Lana i dalje može samostalno da guta i diše.

Lani možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

I preko sajta Pomoć za Lanu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    Nemaju sva bolesna deca tu šansu da se tako oko svih angažuju da bi se pomoć skupila,treba i imati i tu sreću i probiditi ljude.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima