≫ 

Humanitarno kafenisanje u nedelju za Minju Matić

U nedelju 11. oktobra u Kafanić baru na Vračaru možete popiti kafu i time učiniti dobro delo

  • 0
Minja Matić Foto: Instagram/zaminjinusansu

Akcija “humanitarno kafenisanje” organizovana je u cilju prikupljanja sredstava za lečenje devojčice Minje Matić, koja je obolela od retke neuromišićne bolesti. Minja je pre svega nekoliko dana proslavila svoj prvi rođendan, a trenutno se ponovo nalazi u bolnici zbog upale pluća. 

Da Minja osmehom dobije bitku za život! Budimo humani!

Pošalji 845 na 3030!

Tokom prva tri meseca života Minja je lepo napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć i ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj i smrtonosnoj bolesti - Spinalnoj mišićnoj atrofiji, tip 1.

Humanitarno kafenisanje Foto: Promo

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Sa pet meseci Minja je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući Spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Humanitarno kafenisanje Foto: Promo

Srećom, od nedavno postoji i genetska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću. Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu - pored leka koji je veoma skup, toliko skup da njeni roditelji mogu samo da sanjaju da sami prikupe toliki novac.

Širom Srbije ljudi su se okupili kako bi prikupili sredstva za nastavak lečenja ove ljupke i nežne devojčice. U nedelju 11.10. od 12 do 18 časova, na adresi Patrijarha Varnave 33, svi posetioci mogu platiti svoju kafu ili Pepsi slanjem SMS poruke 845 na broj 3030, ili ostavljanjem donacije za lečenje. Ovu akciju organizovali su domaćini iz Kafanić bara u saradnji sa prijateljima iz agencije Nest VIA Team, Kimbo Srbija i Njegovir dezzert & co.

Humanitarno kafenisanje, Minja Matić Foto: Promo

Da Minja osmehom dobije bitku za život! Budimo humani!

Pošalji 845 na 3030!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA