≫ 

Lani je sve gore, stanje joj se pogoršalo: Roditelji u strahu, preklinju nas da pomognemo devojčici

Lani možemo pomoći i slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

  • 66
Lana Jovanović Foto: Instagram/zalaninuzivotnubitku

Nakon ugradnje takozvanog pega, koji joj pomaže da se hrani i ojača, ali koji istovremeno stomačić devojčice čini osetljivijim - i za mamine poljupce i golicanja - stigla je nova vest o pogoršanju zdravstvenog stanja Lane Jovanović. Peg joj je ugrađen 5. oktobra, a najbliži su se oglasili na Instagram stranici Za Laninu životnu bitku sa porukom da ga ozbiljno bolesna Lana teško prihvata.

- Dan 36. Lana je 36 dana u bolnici. Nažalost, teško prihvata peg. Sve ono kako smo mi mislili da će biti, okrenulo se u korist bolesti. Nadali smo se da će uskoro kući, ali nažalost, to još uvek neće biti skorija opcija. Ne smeje se, nije raspoložena, a to nas najviše brine. Vere nam manjka, ali se maksimalno trudimo da je povratimo i da se nadamo boljim danima.

Hvala divnom osoblju Tiršove klinike koji se maksimalno trude da Lani pomognu. Vas, dobri ljudi, želimo da zamolimo da ne stajete. Ovaj kraj se odužio. Tako je malo do cilja, a opet... Nikako da se završi. Molimo sve ljude da još uvek drže kutije za Lanu. Nadamo se da ćemo vas uskoro obavestiti da je vreme da ih praznimo. Za sada, potrudimo se još malo! Ne odustajte od nje jer još uvek ste joj preko potrebni - stoji u objavi.

 
 
 
View this post on Instagram
Dan 36. Lana je 36 dana u bolnici. Na žalost, teško prihvata peg. Sve ono kako smo mi mislili da će biti, okrenulo se u korist bolesti. Nadali smo se da će uskoro kući, ali na žalost, to još uvek neće biti skorija opcija. 😥😥😥Ne smeje se, nije raspoložena, a to nas najviše brine. Vere nam manjka, ali se maksimalno trudimo da je povratimo i da se nadamo boljim danima. Hvala divnom osoblju Tiršove klinike koji se maksimalno trude da Lani pomognu. Vas, dobri ljudi, želimo da zamolimo da NE STAJETE. Ovaj kraj se odužio. Tako je malo do cilja, a opet.. Nikako da se završi. Molimo sve ljude da još uvek drže kutije za Lanu. Nadamo se da ćemo vas uskoro obavestiti da je vreme da ih praznimo. Za sada, POTRUDIMO SE JOŠ MALO!!! NE ODUSTAJTE OD NJE JER JOŠ UVEK STE JOJ PREKO POTREBNI!!! 🙏🙏🙏🙏🙏A post shared by Lana Jovanovic (@zalaninuzivotnubitku) on

Lana je jedna od četvoro dece u Srbiji za koje se skuplja nezamislivih 2,1 miliona evra. Ona, Minja, Oliver i Anika oboleli su od zloglasne spinalne mišićne atrofije tip 1, koja napada mišiće, zbog čega se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Novac koji se sakuplja za svakog od njih zapravo je novac potreban za lek Zolgensmu, genetsku terapiju koja se primenjuje jednokratno, odnosno injekcijom koja sadrži lek za "ispravljanje" gena SMA1, čija je "neispravnost" glavni krivac za ovu bolest.

Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Beba Lana, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, svakog dana radi jutarnje vežbice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    12. oktobar 2020 | 17:07

    Zar nisu vec skupljeni novci za ovo dete?? Zasto drzava ne pomogne, gradjani Srbije su za kratko vreme za 2 dece skupili preko 4 miliona e, isti oni gradjani koji rade po fabrikama za 300e , dok se ovi za nasu decu, bahate i kad ide negde 3 kola ispred i 3 kola iza njih!! Sramota me gde zivim!!!

  • Dr.Veks

    12. oktobar 2020 | 20:49

    Ovakvim slučajevima obolele dece, treba da se brine država a ne da se preko novina moli za pomoć. Ps. Svaka čast novinama sto je objavila ovo, nadam se da ce neko reagovati i pomoći.. Uplaćujemo milion evra za Notr Dam u Parizu, a ne mozemo deci da pomognemo

  • S

    12. oktobar 2020 | 19:31

    Sramota za Srbiju, tužno i pretužno. Bitno da se ima za Zadrugu i ostale budalaštine dok nam deca umiru. Stidim se zemlje moje dok zmuri nad ovakvim problemima😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA