Novac za malu Lanu skupljen, avion obezbeđen: "Suze same teku, koža se ježi, srce lupa, glas drhti"

Posle nekoliko meseci najteže borbe, beba Lana Jovanović koja boluje od spinalne mišićne atrofije konačno će moći da krene na najvažnije životno putovanje - po lek koji se uzima jednom u životu

  • 29
Lana Jovanović, beba, pomoć Foto: Facebook/Za Laninu zivotnu bitku

Mesecima smo se borili, slali SMS poruke, prodavali sve: od kolača do venčanica u zamenu za njeno zdravlje i njen cilj - da pobedi retku i tešku bolest, spinalnu mišićnu atrofiju. Posle nekoliko teških, najtežih meseci u životima male Lane Jovanović i njenih roditelja, novac za lek koji se uzima jednom u životu - sakupljen je.

Zahvaljujući njenim "anđelima čuvarima" ova preslatka plavooka devojčica koju smo predugo gledali kako se muči i bori sa opakom bolesti, moći će da ode na svoje najvažnije životno putovanje - u Sjedinjene Američke Države gde će primiti preko potreban lek.

Najdivnija vest dana objavljena je na Fejsbuk stranici Za Laninu životnu bitku.

- Dragi naši pomoćnici, novac je skupljen, avion sređen! Radost je ogromna, a zahvalnost večna. Hvala vam svima dobri ljudi. Hvala za svaki odvojen dinar, hvala za svaki uložen trud. Hvala, jer vi svi, Lanini ste anđeli čuvari. Sreća je tolika, da suze same teku. Koža se ježi, srce lupa, glas drhti. Šta je to što nas pokreće? Kakva je to sila kad se mi ujedinimo? Ljudi, ogromna je i svima vidljiva. Neka svi znaju šta je naš narod uspeo. A uspeli ste ono što je drugima skoro nemoguće. Niko nema ono što mi imamo. Niko nema srce junačko, niko nema volju čvrstu, niko nema želju jaku. Hvala vam svima junaci. Hvala za volju, hvala za želju, hvala za trud - emotivan je status zahvalnice Laninih roditelja svim humanim ljudima koji nisu odustali u nameri da pomognu ovoj predivnoj bebi da ispuni svoj životni cilj.

Lana je i dalje u bolnici, a njeno stanje varira iz dana u dan. Kako se dalje navodi u Fejsbuk postu, dokle god Lana ne izađe iz bolnice i ne primi spinrazu, neće moći da krene na put jer mora da prođe mesec dana otkako primi taj lek, pa tek onda zolgensmu (lek koji košta neverovatna 2 miliona i 100.000 dinara).

- Nažalost, ova upala pluća, gubljenje akta za gutanje i bakterija sve su iskomplikovali. Nadajmo se da cće Lana ovo uspeti da izgura, da se izbori - poručuju njeni roditelji.

Video: Beba Lana, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, svakog dana radi jutarnje vežbice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    27. oktobar 2020 | 11:38

    Evo ti drzavo i politicari, uspeli smo bez vas!!! Bez vase pomoci!! Poslacemo i Minju, Aniku i Olivera! Uspecemo!!!

  • Shampita

    27. oktobar 2020 | 11:39

    Divne vesti, ostalo je da se izborimo i za Minju, Aniku i Olivera.

  • Žika Živac

    27. oktobar 2020 | 12:42

    Kad je teško tu je narod. Kome ako ne našoj deci. Srećno andjele!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA