≫ 

Preminuo maleni Mihajlo: "Pazi na drugu decu sa neba, da više ni jedno ne prođe kao ti"

Poslednje vesti o Mihajlu javnost je čula u aprilu ove godine, kada su svi pisali da je prikupljen novac za njegovo lečenje u Istanbulu

  • 43
Mihajlo Đumić Foto: Instagram

Od svih vesti koje je teško pisati i objaviti ovakve su najteže. Bez premca, bez svake sumnje, boli i da pomislite, kamoli da napišete... Maleni Mihajlo Đumić (4), koji je bolovao od tumora na mozgu je, na žalost, preminuo.

Na Fejsbuk stranici "Za Mihajla" navodi se "Dragi humanitarci i prijatelji, ovim putem vas sve obaveštavam da je naš anđeo preminuo, Đumić Mihajlo... bio si naš anđeo i borili smo se sa tobom do kraja, ostaćeš naš anđeo i heroj... Neka te anđeli čuvaju... Pazi na drugu decu sa neba, da više ni jedno dete ne prođe kao ti... Poslednji pozdrav, a porodici iskreno saučešće."

Mihajlo Đumić Printskrin: Facebook/Za Mihajla

Poslednje vesti o Mihajlu javnost je čula u aprilu ove godine, kada su svi pisali da je prikupljen novac za njegovo lečenje u Istanbulu.

Mihajlovo bezbrižno detinjstvo iznenada je prekinuto sredinom oktobra 2019. godine, kada je primećeno da mu podrhtava desna ruka.

Nakon prijema i pregleda kod neurologa u bolnici u Sremskoj Mitrovici, upućen je u Klinički centar Srbije, na Kliniku za neurohirurgiju. Pregledom na skeneru, utvrđeno je da ima tumor na mozgu, a što je potvrđeno i kada mu je urađena MR glave. Odmah mu je, nakon toga, ugrađen VP šant na levoj strani, da bi 25. oktobra bio operisan.

Međutim, operacijom nije bilo moguće odstraniti tumor u celosti, a patohistološki izveštaj je potvrdio da se radi o jednom od najzloćudnijih tumora - Astrocytoma anaplasticum, NOS, WHO gradus III. Nakon epileptičnog napada, koji je usledio nakon operacije, ugrađen mu je VP šant i na desnoj strani.

Zbog činjenice da se radilo o agresivnoj vrsti tumora, sa sumornim prognozama u ishod lečenja, neophodno je bilo da se lečenje nastavi u inostranstvu. Ali, nažalost, u njegovom slučaju ni to nije bilo dovoljno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    6. novembar 2020 | 21:36

    Zanima me zasto operacije djece toliko kostaju? Ima li u ovom svijetu imalo ljudskosti? Umjesto da se operacija uradi odmah, roditelji,uz svu patnju, moraju jos da moljakaju za pare.

  • Vucibatinić

    6. novembar 2020 | 21:13

    Dušo naša mala, kao roditelju i zdravstvenom radniku, osećam svu tvoju bol kroz koju si prošao, neka ti je laka zemlja i čuvaj osmehom svoje najmilije sa neba😥😥😥

  • Geras

    6. novembar 2020 | 21:25

    Voleo bih da znam zašto bog uzima decu i voleo bih da znam ko je taj koji određuje cenu dečijeg života.... Sine neka ti je laka zemlja nadam se da ces biti srećan tamo gde si...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA