Ovo je nekretnina na Rudniku koju daruju brat i sestra: "Kuća na prodaju, za Anikin dug i lep život"

Devojčica Anika Manić (2) boluje od spinalne mišićne atrofije, a Miloš i njegova sestra Biljana žele da joj pomognu da što pre prikupi novac za lek i lečenje

  • 42
Kuća, Rudnik Foto: Privatna arhiva

Miloš Mijailović i njegova sestra Biljana Dragićević iz Gornjeg Milanovca daće svoju kuću u centru Rudnika na licitaciju sa početnom cenom od 4.000 evra, kako bi doprineli da mala Anika Manić (2), devojčica koja boluje od retke i teške bolesti - spinalne mišićne atrofije, prikupi neverovatna 2,4 miliona dolara, koliko je potrebno za lek i lečenje u SAD.

Kuća ima, kako je naveo Miloš u oglasu na Fejsbuk grupi Budi human - humanitarne licitacije, 90 kvadrata, prizemlje i sprat. Upisana je u katastar, a vlasnici su on i sestra Biljana. Kako je naveo za Telegraf.rs, kuća nije nove gradnje, i pripadala je njegovoj baki koja nažalost, više nije živa.

Ovaj humani bajker poslao nam je fotografije kuće koju će dati za Aniku, a na njenoj fasadi nalazi se plakat upravo sa likom preslatke devojčice na kojem piše: "Za Anikin dug i lep život. Kuća na prodaju" i Milošev broj telefona.

- Svako ko želi da ima kuću na takvom mestu može da je pogleda i kupi je sa uplatnicom na kojoj stoji da je uplatio novac za našu devojčicu. Za više informacija pozvati 064/337-4056. A moje prijatelje bih zamolio da podele moju objavu, ne zbog mene, već zbog nekih drugih ciljeva - napisao je Miloš u utorak predveče na Fejsbuk grupi Budi human - humanitarne licitacije.

Dosad je najbolja ponuda Srbina iz Bosne koji je izbegao u SAD za vreme rata. Kako je Mijailović ispričao, čovek nudi 8.000 dolara za kuću koju bi kasnije, kada Anika ozdravi, prepisao na njeno ime.

858 za Aniku

Anika je rođena kao zdrava, jaka beba, sa snažnim refleksima i ocenom deset.

Međutim, nakon pete nedelje Anikinog života, roditelji su na lekarskom pregledu primetili da njihova beba ne reaguje onako snažno kao ranije. Posle samo dve nedelje preslatka devojčica je dobila dijagnozu za koju roditelji nikad ranije nisu čuli, spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1.

Reč je o retkoj, progresivnoj i terminalno neuromuskulatornoj bolesti sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba.

Anika Manić Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

Spinalna muskularna atrofija je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru. A mišići, pošto ne dobijaju signal da se pokreću, miruju i atrofiraju. To počinje sa velikim grupama mišića kao što su ruke, noge, vrat, ali posle nekog vremena atrofiraju i mišići za gutanje, kašljanje i disanje.

Anika mora da prikupi 2,4 miliona dolara kako bi mogla da otputuje u SAD i primi lek koji se uzima jednom u životu. Zolgensma košta 2,1 milion, a lečenje još oko 300.000 dolara.

Anika Manić Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

Pomozimo Aniki!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Roditelji male Anike Manić, obolele od spinalne mišićne atrofije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0008034

    11. novembar 2020 | 20:08

    Koliko vas je promasilo temu!!! Milos i Biljana su povukli jedan istinski, ljudski potez time sto prodaju svoju kucu i novac uplacuju ovom malom andjelu za lecenje. Umesto da im svi cestitamo i pozdravimo njihov gest, mi se raspravljamo zasto lek kosta 2 mil. dolara, gde je drzava u toj prici, zasto potencijalni kupac ne prepise kucu devojcici koja se bori za zivot ... . Nekako smo izgubili onaj gen koji je nas, Srbe, krasio kroz istoriju - ljudskost.

  • Milan

    11. novembar 2020 | 18:20

    Od čega li se pravi taj lek pa da košta više od 2mil.$?! To je neverovatno.

  • Danka

    11. novembar 2020 | 19:29

    Bravo za Miloša i Biljanu! Daće dragi Bog da sve prodje kako treba i da Anika ozdravi i ima dug i lep život.❤🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA