≫ 

Zaposleni u Mozzartu pešačili za BELhospice – donirano 300.000 dinara!

Najbolji su u šetnjama uspeli da pređu i po 600 km, a iz ove organizacije poručuju da je kompanija izuzetno doprinela podizanju svesti o značaju palijativnog zbrinjavanja u Srbiji, posebno sada, tokom pandemije korona virusa

  • 0
Mozzart Foto: Branko Starčević

U nekim trkama je zaista važno samo učestvovati. I pomoći drugima da pobede. Više od 600 zaposlenih u Mozzartu prešlo je čak 60.000 kilometara peške tokom prethodnih mesec dana u sklopu akcije Run and walk4BELhospice, a korak po korak sakupljeno je 300.000 dinara za organizaciju koja besplatno palijativno zbrinjava pacijente sa malignim bolestima! Najbolji su u šetnjama uspeli da prepešače najduži auto-put kroz Srbiju – više od 584 km, a pobedu je odneo Bojan Stanojević, menadžer za upravljanje i održavanje mobilnih i WEB aplikacija, sa 603 kilometara.

Bio je to trijumf za one koji vode najtežu, životnu borbu. Zato je Bojan i po kiši i vetru dnevno prelazio oko 20 kilometara, a psa izvodio u mnogo duže šetnje – s jednog na drugi kraj grada.

- Lajka i ja smo obišli sve važne lokacije po gradu, od Banovog Brda svakodnevno smo šetali do centra, Vračara, Zemuna, Novog Beograda... nema šta nismo posetili. Humanitarni karakter akcije me je dodatno motivisao da izađem napolje i pokrenem se, a psa dovedem u top kondiciju. Na ovaj način smo uspeli da podržimo divnu organizaciju koja radi neverovatne stvari, a zaposleni su dobili razlog više da se pokrenu u ovim izazovnim vremenima – poručio je pobednik.

U ovoj trci su, zapravo, svi učesnici pobedili, a najviše takmičarskog duha i kondicije uz Bojana imali su Marija Đurić i Miroslav Cvijanović, koji su završili na drugom i trećem mestu sa skoro 600 km.

- Svaki korak je bitan, tako smo svi razmišljali! Samo zajedno smo mogli mnogo više da doprinesemo ovoj humanitarnoj akciji, koja nam je svima dala dodatni motiv da se pokrenemo – rekla je Marija, operater u Mozzartu.

Kompanija je obezbedila nagrade za troje najboljih, koji su dobili i dodatne dane godišnjeg odmora, u duhu podrške zaposlenima za bolji balans između privatnog i poslovnog života.

- Svaki dan sam dosta šetao po Novom Sadu, divno je što smo mi zaposleni opet imali priliku da se uključimo u društveno-odgovorne akcije kompanije. Bila mi je čast da pešačim za one kojima je potrebna pomoć – naglasio je Miroslav, šef uplatnog mesta u Novom Sadu.

U BELhospice-u su neizmerno zahvalni na podršci koju je pružila ova kompanija:

- Od početka akcije pokazala je veliku motivaciju i inovativnost kako bi pružila što značajniju podršku BELhospice centru za palijativno zbrinjavanje i medicinu. O tome najbolje svedoči to što je pored donacije, kompanija Mozzart pokrenula preko 600 svojih zaposlenih na području cele Srbije da trče i šetaju za BELhospice onkološke pacijente kao i članove njihovih porodica, kojima pružamo besplatnu podršku. Samim tim, izuzetno je doprinela podizanju svesti o značaju palijativnog zbrinjavanja u Srbiji, posebno sada, tokom pandemije korona virusa, zbog koje su mnogi od pacijenata, koji imaju potrebu za palijativnim zbrinjavanjem, ostali uskraćeni zbog preopterećenosti zdravstvenog sistema - rekla je Vera Madžgalj, direktorka BELhospice centra.

Zbog velikog interesovanja, akcija Run and Walk 4BELhospice produžena do 20. februara 2021.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA