Apel za pomoć: "Nemoguće obići sva mesta i pronaći porodice kojima je voda uništila ono što imaju"

Ova humanitarna organizacija dosad je prikupila oko 400.000 dinara za ugrožene porodice

  • 2
Poplave, šteta, posledice Foto: Podrži život

Ogromna šteta naneta je velikom broju porodica na jugu Srbije prethodnih dana usled stravičnih poplava prouzrokovanih obilnim padavinama koje su pogodile našu zemlju.

Teško je i nabrojati koliko je sela, a kamoli domaćinstava oštećeno ili potpuno uništeno, a humanitarna organizacija "Pokreni život" apeluje i moli građane da se jave i kontaktiraju sa njima kako bi ih obavestili su ugroženi oni ili neko u njihovom komšiluku.

- Naša organizacija je 12. januara izašla na teren sa volonterima i ugroženim porodicama koje su odsečene dostavila neophodne namirnice i pribor za ličnu higijenu. Na teren izlazimo svakog dana i redovno obilazimo sva okolna mesta. Do sada smo obišli Grajevce, Jelašnicu, Veliku Grabovnicu, Donju Slatinu, Bošnjace, Pertate i Vlasotince. Trenutno u sistemu smo ubacili preko 15 porodica kojima je pomoć neophodna, ali nemoguće je obići sva mesta i pronaći sve porodice kojima je voda uništila sve što imaju - navode iz ove organizacije.

Kako kažu, ukoliko vam je potrebna pomoć ili znate nekoga kojem je domaćinstvo poplavljeno, javite se na broj telefona 060/32-12-050 ili +436503569136 WhatsApp/Viber, kao i putem društvenih mreža www.facebook.com/PokreniZivot i Instagram nalog @pokrenizivot.

- Takođe, pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava za pomoć porodicama kojima je voda nanela nesagledivu materijalnu štetu i do sada smo za dva dana prikupili nešto više od 400.000 dinara. Naišli smo na veliku podršku poznatih ličnosti kao što je Luka Ilić poznati fudbaler (kome bismo se ovom prilikom zahvalili na donaciji u iznosu od 217.000 dinara), Stevan Piale, poznati glumac koji glumi u seriji "Igra sudbine", Marko Marijoković, itd... - kažu iz Pokreni život.

Oni objašnjavaju da se novac uplaćuje na račune organizacije ili preko PayPal platforme, a da takođe prikupljaju hranu i sve što je neophodno ljudima koji su izgubili sve što imaju.

Dinarski račun: 165-7010855807-48

IBAN(EUR): RS351657010855831-73

Paypal.me/pokrenizivot

Video: Ovako izgleda kuća u selu kraj Doljevca dan posle stravične poplave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Homolje

    14. januar 2021 | 11:17

    Nama na planini ne treba ništa vaše,ne treba nam ni ova država Srbija da samo skuplja porez a za uzvrat nam ništa ne pruža.

  • ĆU 035

    14. januar 2021 | 11:01

    Skupite malo struje po BG i ostalim gradovima i pošaljite ljudima po selima Srbije,pare nisu im potrebne a ni hrana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA