≫ 

Najhumanija viber grupa u Srbiji: Osnovao je sveštenik, a za 5 godina nahranjeni su i obučeni mnogi

- Sveštenik mora da brine o svom narodu, da vodi računa od čega će oni da žive. Ja sam taj koji u takvim situacijama treba da zaštiti narod, i evo to nam je uspelo - kaže Siniša

  • 4
Ivanjica, sinisa nikitovic, svestenik Foto: RINA

Da društvene mreže mogu da budu itekako korisne najbolje dokazuje viber grupa Dobri Samarjanin iz Ivanjice koja je osnovna pre tačno pet godina i za to vreme nahranila je, obukla, ali i pod siguran krov nad glavom uselila na stotine ljudi.

Grupu je pokrenuo sveštenik Siniša Nikitović koji je pomalo zaboravljenu humanost stavio na prvo mesto i tako uspeo da pokrene i mnoge druge da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise, poručujući samo jedno - niste sami!

- Od jedne male skupine ljudi izrasli smo u grupu za koju su mnogi čuli, a ono što najbolje govori o nama jeste mnogo uspešnih akcija u proteklih pet godina. Meni, kao svešteniku, je bila misija da svima koji su u toj grupi, usadim u srca težnju prema milosrđu jer upravo jedino u milosrđu ne bi trebalo da imamo granicu - izjavio je za RINU ovaj humani čovek.

Nisu stali ni u vreme epidemije korona virusa, već su baš tada radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara.

- Širite ljubav i dobra dela, jer dobro se uvek dobrim vrati. Ništa mi nije teško kada je reč o mom narodu. Sve ću učiniti da žive bolje. Sveštenik mora da brine o svom narodu, da vodi računa od čega će oni da žive. Ja sam taj koji u takvim situacijama treba da zaštiti narod, i evo to nam je uspelo - kaže Siniša.

Zbog svojih dobrih dela poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je dobio i nagradu opštine Ivanjica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    31. januar 2021 | 14:18

    ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO BRATE SINIŠA.

  • Pozitivna selekcija

    31. januar 2021 | 18:14

    Hvalim Te, Boze, kad ima i takvih svestenika! Ja nisam imala srece da takve sretnem. U parohiji kojoj pripadam sluzbovala su 3 popa i svaki je bio stetocina, a jedan je i rascinjen. Nikada nisu organizovali nijednu akciju da se pomogne nekom ko je ugrozen, vec organizuju sakupljanje pomoci za njih same. Jedan je, kada je dosao na parohiju, slao crkvenjaka i clanove crkvenog odbora da sakupljaju novac po selu da renovira kucu u crkvenom dvoristu, jer popadiji nije bila po ukusu, a drugi da mu se skupi novac za novu skodu. Zato svestenici poput ovoga o kome je rec u tekstu, treba da se isticu kao svetao primer i napreduju u crkvenoj hijerarhiji, ne bi li se mladi bogoslovi ugledali na njih. Ono sto nam je potrebno, to je pozitivna selekcija na svim poljima i svetovnom i duhovnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA