Filip (10) ima 24 metastaze: U narednih 10 dana, mora da sakupi 180.000 evra za lečenje u Hjustonu

Ovaj hrabri dečak iz Smedereva već je jednom uspešno završio lečenje u frankfurtskoj bolnici, ali se bolest vratila

  • 15
Dečak Filip Ivanović Foto: Facebook/Pomoć za Filipa Ivanovića

Maleni borac iz Smedereva, dečak Filip Ivanović (10) boluje od Sinovijalnog sarkoma (raka) mekog tkiva, a prvi simptomi ove bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine. Od tada traje njegova herojska bitka koju je jednom već uspeo da dobije. Prošle godine uspešno je završio sa lečenjem u bolnici u Frankfurtu, ali se, nažalost, njegovo stanje ponovo pogoršalo. Bolest se vratila u vidu metastaza na oba plućna krila.

Zbog toga je morao na lečenje u bolnicu u Hjustonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Fići je od biološke terapije poremećena štitna žlezda, tako da sada mora da pije lekove i za to. Zbog svega toga, kontrola je ubrzana i biće za 10 dana, a prema rečima doktora da će nam trebati mnogo više od akontacije i rečima nekih roditelja čija su se deca lečila u Hjustonu, cifra neće biti manja od 250.000 - naveli su dečakovi roditelji.

Sada moraju da sakupe 180.000 evra za 10 dana.

- Molimo vas sve da nas držite u svojim mislima i molitvama, verujemo da će uz Božiju i vašu pomoć naš junak opet pobediti - poručili su Fićini roditelji.

Njegova majka Jelena kaže za Telegraf.rs da je Filip sada u Hjustonu sa njom i ocem, u roditeljskoj kući.

- Kontrola je ubrzana zbog provere delovanja biološkog leka koji sada pije. Posle toga ćemo znati koji je dalji plan za Filipovo lečenje. Nismo još sigurni u tačnu cifru, samo prema rečima doktora da će nam trebati mnogo više od depozita i po rečima nekih roditelja koji isto prikupljaju novac za lečenje u Hjustonu, cifra je oko 250.000 dolara. Ne smemo da čekamo poslednji trenutak i zato žurimo da prikupimo novac da bi posle kontrole, kada nam doktor saopšti koji je sledeći tretman, imali na računu novca da Filip nastavi sa lečenjem - objašnjava Jelena.

Podsetimo, krajem 2019. godine, Filipovo Smederevo je na više lokacija postavljalo kutije za pomoć dečaku, a za svega nekoliko dana, u ovom gradu ukradeno je čak 5 kutija sa novcem namenjenim bolesnom detetu.

Takođe, o njegovo zdravstveno stanje pokušali da se okoriste i prevaranti koji su se predstavili kao Filipovi roditelji, i to u trenutku kada se dečak vratio kući iz frankfurtske bolnice, gde je završio sa lečenjem. Sve se to dešavalo u avgustu prošle godine, kada je Fića krenuo sa fizioterapijom, a novac mu više nije bio potreban.

Filip Ivanović, dečak Foto: Printskrin/Budi human

Ipak, sada i te kako jeste. Da bi se izborio sa opakom bolešću i nastavio da se druži sa svojim vršnjacima, pomozimo Filipu.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Uroš je bio veselo dete, a onda su počele temperature i bolovi: Sada je u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svemoćni AV

    3. mart 2021 | 23:19

    Hajde predsedniče, pomozi u ovakvim situacija, da te vidimo sad...pokaži se, pošto se na sva usta hvališ kako svima pomažeš, pa izvoli sad

  • Dorćol

    3. mart 2021 | 23:24

    Ajde momčino, izguraj to! Da budeš živ i zdrav. Koliko nema pravde na planeti....

  • .

    3. mart 2021 | 23:36

    Zivote skote....!!!!Srce maleno,bori se....!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA