Za 3 dana potrebno je 103.000 evra, mali Filip ne može da čeka: "Sad je vreme, sad je hitno"

Trenutno se nalazi u bolnici u inostranstvu gde prima hemioterapiju i priprema se za nastavak lečenja, još jednu operaciju ili imunoterapiju

  • 15
Dečak Filip Ivanović Foto: Facebook/Pomoć za Filipa Ivanovića

Filip Ivanović (11) se nedavno, pred dugo putovanje, rastao sa najboljim drugarima, ali uz osmehe. Otputovao je u Hjuston, na sudbonostno lečenje.

Međutim, novac je ponovo problem. Njegova porodica i prijatelji upozoravaju da je preostalo samo još 3 dana da se prikupi 103.000 evra.

Filipu se na jesen vratila opaka bolest. Mališan boluje od sinovijalnog sarkoma (raka) mekog tkiva, a čije je lečenje u Nemačkoj završeno sredinom jula, bolest se ponovo vratila, ovoga puta u vidu metastaza na oba plućna krila.

- Doktori nisu imali dobre prognoze za njegovo izlečenje. Operacija sada nije moguća zato što ima dosta sitnih ćelija. Predložili su nam da pronađemo bolnicu u nekoj drugoj državi koja radi takozvani tretman "car-t-cell" sa decom. To je neka vrsta imunoterapije koja se zasad ne radi nigde u Nemačkoj. Zato smo ponovo pokrenuli akciju prikupljanja novca, jer ne znamo šta nas čeka u budućnosti - kazala je ranije za Telegraf.rs Filipova majka.

U Hjuston je otišao hrabro i sa osmehom. U Srbiji ga čekaju drugari i mesto u školskoj klupi.

Filip je rođen kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Prvi znaci bolesti (Hihg grade maligni vretenastoćelijski tumor) ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami.

Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete.

Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio.

Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Filip se nakon odrađene operacije, hemioterapije i zračenja vratio izlečen kući. Međutim, na redovnoj kontroli nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Trenutno se nalazi u bolnici u inostranstvu gde prima hemioterapiju i priprema se za nastavak lečenja, još jednu operaciju ili imunoterapiju.

Mole se svi humani i ljudi dobre volje da pomognu u prikupljanu novca za Filipov nastavak lečenja i redovne kontrole koje iziskuju značajna sredstva. Novac je potreban i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Filipu

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. mart 2021 | 21:56

    A sta ceka ova drzava... Gorivo nam skuplje nego u regionu za 50 din , cgare itd itd ... PA KORISTITE TO STO PUNITE KASU i pomozite ovoj deci .Ne moguce da niko nije ovog svestan ????

  • Losmi

    13. mart 2021 | 22:08

    Svakom punoletnom gradjaninu daju po 60€ mogli su tim novcem da pomognu decii....sta znaci nekom tih 60e nista to je jedna nabavka u pridavnici koja traje nedelju dana...mogu svi da se odreknu tih 60€

  • dragan

    13. mart 2021 | 22:23

    Ukinite zadrugu i parove i eto novca odmah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA