"Gradska čistoća" za malog Gavrila: Hvala Beograđanima koji će danas i sutra reciklirati za život

Gavrilova mama, Nevena Đurđević koja je danas sa suprugom posetila dvorište OŠ "Vojvoda Mišić", kaže da su sve bliže cilju i da je za Gavrilov lek potrebno sakupiti

  • 1
Gavrilo Đurđević, spinalna mišićna atrofija Gavrilo Đurđević Foto: Facebook/Za Gavrilovu pobedu

Akcija prikupljanja reciklabila za malog Gavrila Đurđevića počela je danas na teritoriji GO Savski venac. Dvorišta osnovnih škola biće otvorena za sve sugrađane do 16.00 časova, a na lokacijama će ih čekati zaposleni JKP "Gradska čistoća".

- Mali Gavrilo je, zahvaljujući svojim roditeljima, koji su nam se obratili za pomoć, bio inspiracija za pokretanje ovakve akcije koja pored empatičnog ima i edukativni karakter. Kroz akciju "Recikliraj za život" učimo i podsećamo, ne samo najmlađe, već sve sugrađane da nije svaki otpad smeće.

Reciklabili predstavljaju robu i njegovim izdvajanjem pomažemo Gavrilovo lečenje, a ponovnom upotrebom sirovina štedimo novac i prirodne resurse, ali i bitno utičemo na zaštitu životne sredine. Želeli bismo da osvestimo da ovo nije akcija samo za Gavrila, već za svu decu, za generacije koje dolaze, jer od nas zavisi kakvu ćemo im budućnost ostaviti.

Pomažući Gavrilu, pomažemo nama samima, zato hvala svim Beograđanima koji će danas i sutra reciklirati za život. Nadam se da će i u budućnosti to nastaviti da rade - poručio je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća" Beograd.

GO Savski venac koja se prva priključila akciji animirala je pored osnovnih škola sa teritorije ovog dela Beograda i predškolske ustanove, ali i zaposlene u zgradi opštine.

- Cilj akcije je da se plastika, papir, limenke, staklo i tetra pak recikliranjem pretvore u novac, koji se prosleđuje na račun malog Gavrila, a zahvaljujući solidarnosti i angažovanju građana Savskog venca, on će praktično "zaraditi" novac neophodan za najskuplji lek na svetu koji za njega znači šansu za normalan život. Drago mi je što u školska dvorišta pristižu i sugrađani iz drugih delova Beograda, to je dodatni motiv da se i druge opštine priključe akciji. Hvala Beograđanima na podršci - rekao je predsedniok GO Savski venac, Miloš Vidović.

Gavrilova mama, Nevena Đurđević koja je danas sa suprugom posetila dvorište OŠ "Vojvoda Mišić", kaže da su sve bliže cilju i da je za Gavrilov lek potrebno sakupiti.

Pomozimo Gaši.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Gavrilo maše ručicama i igra se, uhvatio se u koštac sa opakom bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA