• 6

Marku je presađena koštana srž, ali je dobio sepsu: Za lečenje mu fali još 4.500 evra, rok je sutra

, Telegraf

Upišimo 817 i pošaljimo SMS na 3030

  • 6
Marko Mladenović, Budi human

Foto: budihuman.rs

Marku Mladenoviću (23) iz Niša je 2013. godine dijagnostikovan tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom. Osam godina kasnije, prošle godine, ponovo je morao na lečenje jer se bolest vratila. On je sada pri kraju procesa lečenja, ali mu je potrebno još 4.500 evra, a rok za prikupljanje novca je sutra.

U martu prošle godine išao je na operaciju i tumor mu je uklonjen. Nakon toga otkriven je još jedan, koji pri ranijem snimanju nije primećen. Zbog njegove veličine, hitno je urađena još jedna operacija.

Marko je već neko vreme na lečenju na klinici Aćibadem u Turskoj. Njegova najveća i jedina nada bila je transplantacija koštane srži.

Humani ljudi uspeli su da mu obezbede da počne sa terapijama koje bi zaustavile širenje tumora i smanjile ga na minimum, kako bi bila urađena transplantacija koštane srži koja će mu spasiti život, a sada se svemu nazire kraj.

- Marko je i dalje u bolnici. Završene su hemioterapije, urađena je i transplantacija. Sve je prošlo uspešno. U međuvremenu je dobio infekciju krvi, odnosno sepsu. Još se bori sa tim, ali mu je stanje stabilno. Do sutra mu je potrebno još 4.500 evra, a ovo bi trebalo da bude poslednja velika cifra koja se prikuplja. Nakon toga, očekuje se da će biti potrebno po par hiljada evra za kontrole, ali ne i ovako velike sume - kaže za "Telegraf" Markov prijatelj Marko Kostić.

Podsetimo, Marku je u prethodnim mesecima na mesečnom nivou za lečenje bilo potrebno 19.500 evra. Iako se pre četiri meseca nije znalo koliko će još terapija biti potrebno, izgleda da se bliži kraj njegovom konstantnom boravku u bolničkom krevetu.

U prikupljanju novca za Markovo lečenje od oktobra prošle godine aktivno učestvuje i tim od sedmoro ljudi, koji se povezao putem Fejsbuk grupe "Budi human". Oni Marka ne poznaju, ali su svoje slobodno vreme posvetili prikupljanju novca za njegove terapije.

Za Markovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Marku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 817 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human817 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069946-22

Uplatom na devizni račun: 160600000006997338

IBAN: RS35160600000006997338

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    Bože pomozi, amin.

  • Goca

    Zar nasi lekari nista nelece pez para .... Da li slepo crevo se placa kad se operise

  • Nikola

    Valjda će uspeti :/

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima