• 0

Svici u mraku: Vrt ljubavi i dobre nade

U četvrtak 10.juna 2021. godine u Kamenici zaseoku sela Venčane, održano je donatorsko veče

  • 0
Svici u mraku

Foto: Privatna arhiva

Specijalni gost večeri, bio je prvak beogradske opere Oliver Njego. Pesmama: Ovo je Srbija, Pukni zoro i drugim, izazvao je salvu emocija prisutnih. U šumadijskom selu baš tamo gde je stvarana srpska država pesma je lebdela preko brda, šumovitih proplanaka i livada.

Upravo takvo okruženje, ekološki čisto gde možete sesti i slušati tišinu i melodični cvrkut ptica okruženi nepreglednim zelenilom i čistim plavobelim nebeskim svodom biće sam po sebi blagotvoran za sve naše posetioce.

Sav prihod od donatorske večeri namenjen je izgradnji dnevnog boravka za decu i osobe sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra i drugim oblicima invaliditeta.

Svici u mraku

Foto: Privatna arhiva

Seosko porodično imanje glumca Mikice Petronijevića privodi se nameni i biće buduća oaza i vrt ljubavi za osobe koje su nevidljive za širu javnost i nalaze se na marginama našeg društva.

Kao što je Telegraf već pisao o ovom humanitarnom projektu za samo mesec dana zapušteno porodično imanje dobija nove obrise budućeg vrta iz mašte koje će biti mesto brojnih umetničkih sadržaja i radionica kao i stručnih seminara. Letnja pozornica je skoro izgrađena, radovi na stambenom objektu su u punom jeku, organska bašta već daje prve plodove...

Svi volonteri i donatori imaju samo jednu želju da mali i veliki svici što pre dobiju svoj mali raj.

- Uskoro će na našem imanju biti organizovana likovna kolonija. Ideja nam je da oplemenio i ulepšamo naš prostor. Želimo da oslikamo unutrašnjost sobe za odmor, da mozaicima i skulpturama, slikara i vajara stvorimo svet iz mašte za naše male i velike Svice. - priča nam Mikica Petronijević i dodaje:

- Takođe na letnjoj sceni uskoro počinjemo sa redovnim pozorišnim repertoarom i umetničkim radionicama. Organizovaćemo i seminare i tribine na temu inkluzije u društvo i podrške osoba sa invaliditetom. Svi programi zahvaljujući ljudima velikog srca, donatorima i volonterima biće besplatni. Svi su pozvani na naše imanje. Da se upoznamo i družimo i da budemo podrška jedni drugima. Mi će mo vas sačekati i ugostiti kako to vekovima čine u našoj Šumadiji i Srbiji, sa širokim osmehom i zagrljajem i najiskrenijom dobrodošlicom.

POSTANITE DONATOR

Ukoliko želite i možete da pomognete humanitarnom Udruženju Svici u mraku neophodna je pomoć i podrška.
Neophodna su finansijska sredstva ali i donacije u raznovrsnoj robi... (montažni bazen, nekoliko ležajeva i plakara, ležaljke i ljuljaške i dr.)

Kontakt Udruženja Svici u mraku:

063/7534143
061/3255563

mejl:ug.sviciumraku@gmail.com

www.sviciumraku.org.rs

Žiro račun:

330-0000004020996-21

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima