Meridian i Zorja Pajić poručuju: Zaštitimo žene i decu žrtve nasilja

Važno je da velike kompanije, kao što je Meridian, javno stanu na stranu žena i dece žrtava nasilja u porodici

  • 5
Meridian Foto: Meridian / Milan Drinčić

Vesela dečija graja i osmesi na licima majki. To je ono što je Meridian, poslednjom u nizu vrednih donacija, želeo da unese u Sigurnu žensku kuću u Beogradu. I doneo je, obezbedivši pakete osnovnih životnih namirnica, ali i slatkiša za žene i decu kojima je Sigurna ženska kuća privremeni dom.

Dobroj atmosferi doprinela je i gošća, finalistkinja takmičenja Zvezde Granda i glavni favorit za pobedu, Zorja Pajić, koja je dala reči ohrabrenja:

- Ovom prilikom bih aplaudirala svim ženama koje su se našle u Sigurnim kućama i koje su potražile pomoć. One su naši heroji. Veoma je važno da svi učestvujemo u borbi protiv porodičnog nasilja i zbog toga mi je velika čast što sam deo Meridianove akcije. Neophodno je da ova tema bude aktuelna u medijima, jer iako se nasilje ne dešava pred našim očima, ono je prisutno u svačijem komšiluku - rekla je pevačica.

Tokom meseca juna obeležava se nekoliko značajnih datuma posvećenih podizanju svesti o žrtvama nasilja. Obeležavanje ovih datuma posebno je bitno kada ostavljamo za sobom tešku godinu borbe protiv virusa COVID-19, koja je za suviše veliki broj žena i dece značila dodatno opterećenje u već teškoj svakodnevici. Neizvesnost, strah, stres i ograničavanje kretanja doprineli su povećanoj izloženosti žena i dece nasilju u porodici i ukazali na značaj osiguravanja još čvršće sistemske i solidarne podrške žrtvama nasilja. Meridian je, kao i uvek, tu da podršku i pruži.

Meridian Foto: Meridian / Milan Drinčić

- Zaista je potresno i zamišljati kako su izgledali dani za žene i decu koji, tokom opšte atmosfere neizvesnosti i straha, kao i izolacije nametnute širenjem virusa COVID-19, nisu mogli da pronađu sigurnost u svojim domovima. Mi smo zaista srećni što smo u mogućnosti da ovom donacijom unesemo radost u njihove živote i učinimo da svoj boravak u Sigurnoj kući pamte kao prvi korak ka srećnijoj budućnosti - izjavio je Vuk Dinčić, direktor operativnih poslova u kompaniji Meridian.

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu zahvalila se kompaniji Meridian na ovoj važnoj donaciji, a posebno na javno iskazanoj solidarnosti sa ženama žrtvama nasilja:

- Nama je važno da velike kompanije, kao što je Meridian, javno stanu na stranu žena i dece žrtava nasilja u porodici. I žrtvama nasilja i nama, koje zajedno sa žrtvama učestvujemo u svakoj pojedinačnoj borbi, važno je da znamo da nismo same. Ovakve donacije čine našu borbu jačom - rekla je ona.

Meridian Foto: Meridian / Milan Drinčić

Poslednjom akcijom kompanija Meridian nastavila je da osnažuje institucije i organizacije kojima je neophodna dodatna pomoć i svojim aktivnostima podiže ulog za sve društveno odgovorne kompanije. Prethodni period obeležile su milionske donacije zdravstvenom sistemu u borbi protiv virusa COVID-19. Paketi pomoći dopremljeni su u preko 30 gradova, a neumorni volonteri kompanije Meridian posetili su preko 70 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Meridian se priključio i akciji promocije masovne imunizacije stanovništva, a svojim primerom pozvao je građane da se uključe u akcije dobrovoljnog davanja krvi. Kompanija Meridian ulaže napore i u oživljavanje kulturne scene Srbije, a poslednji korisnik donacije ove kompanije je bila i jedna od najznačajnijih srpskih ustanova kulture, Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Sigurne ženske kuće su prihvatilišta namenjena svim ženama i njihovoj deci koji su ugroženi fizičkim, seksualnim, psihičkim i ekonomskim nasiljem u porodici.

Ukoliko trpite nasilje pozovite:

- Sigurna ženska kuća Beograd

0800 011 011 - radnim danima od 10h do 19h, besplatna linija

011 3291 440 - radnim danima od 10h do 19h

062 304 560 - noću od 19h do 10h

- Autonomni ženski centar

0800 100 007 - radnim danima od 10h do 20h, besplatna linija

- Spisak korisnih telefona u gradovima širom srbije, dostupan je ovde: https://www.womenngo.org.rs/konsultacije-za-zene/vazni-telefoni#nacionalni-nivo

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cirkus ponovo radi

    26. jun 2021 | 12:35

    Večeras se kobajagi bira 'zvezda granda', a ustvari ko više uloži više i dobija. Evo počello je favorizovanje.

  • Mara457

    26. jun 2021 | 13:08

    Zorja dusa draga da pobedi.Svaka cast ovoj kompaniji u svakoj humanitarnoj akciji ucestvuju koliko sam mogla da primetim

  • Di maria

    26. jun 2021 | 13:07

    Bravo na humanosti svaka čast za meridian bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA