≫ 

Na račun malog Gavrila proknjižena uplata Ministarstva zdravlja od 300.000 evra

Vest je saopštila fondacija "Budi human"

  • 26
Gavrilo Đurđević

Foto: Instagram/ Privatna arhiva

Sredstva koja je Vlada Republike Srbije namenila Gavrilu Đurđeviću upravo su proknjižena, saopštili su iz fondacije "Budi human".

Oni su naveli da je uplaćeno 35.589.764,33 dinara, što je skoro 303 hiljade evra, a sav novac će biti korišćen za dalje lečenje malog Gavrila u skladu sa pravilnikom Budi human fondacije.

Podsećamo, roditelji malog Gavrila objavili su kako novac još nije uplaćen, a potom je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek rekao da je novac spreman i da nema ničeg spornog u tome, ali mora da se ispoštuje procedura koja podrazumeva da se ministarstvu dostavi zvanična faktura kako bi zakonski mogli da prebace novac za lečenje.

- Mi živimo u pravnoj državi i moramo ispoštovati sve zakonske procedure. Novac za lečenje Gavrila stoji i čeka da bude prebačen, ali to nije moguće prebaciti na privatni račun lekara koji je napisan ručno. Mi, ipak, moramo dobiti fakturu, kako bismo znali da će novac zaista otići za lečenje deteta - objasnio je Ðerlek.

Gavrilovi roditelji istakli su da su, srećom, na fondaciji "Budi human pet dana ranije sakupili 100 odsto sredstava i bez dođenja kampanje.

- Mi ne tražimo da se ovaj novac uplati za Gavrila, ali ako je planiran i ako je rečeno da će ići za lečenje konkretno našeg deteta, trebalo bi da zadrži tu svrhu. U krajnjem slučaju, mogao bi da se prebaci za lečenje druge dece kojima je novac jako potreban, a kojima akcija prikupljanja ide loše - istakli su u svojoj Instagram objavi.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Za Gavrilovu pobedu (@zagavrilovupobedu)

 

Objavili fotografije računa bolnice

 

Gavrilovi roditelji su na Tviter profilu naknadno objavili i fakture koje je tražilo ministarstvo.

"Kao što svi to već znate, mi smo u sve ovo ušli čista srca i sa željom da se novac skupi za našeg Gavrila. Vi ste nam svi pomogli i neizmerno smo vam na tome zahvalni", napisali su uz fotografije predračuna koji je, kako navode, bolnica Bešteda dostavila Ministarstvu zdravlja sredinom maja.

"Ovde se, kao što vidite, ne radi ni o kakvom privatnom računu pisanom običnom olovkom. Što se tiče obuke roditelja, mi o tome nismo ni govorili. Radi se o obuci za rad sa decom koja imaju SMA. Grad Kragujevac izdvojio je 5.100 evra za obuku dva terapeuta koji će doći krajem meseca u Beštedu. Takođe, doktor iz Tiršove je zainteresovan da pošalje dva terapeuta na obuku za rad sa SMA decom, kao da budu obučeni da rade skale (CHOP-Intend i HINE)", dodali su.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    23. jul 2021 | 16:35

    Izdrži Gavrilo junače maleni!!!

  • Buca

    23. jul 2021 | 16:49

    Bravo za roditelje! Samo javna prozivka! Okacili su dokaz fakturu koja je poslata ministarstvu 30.06. A sada je kraj jula!! 30 dana im treba i ne bi ni uplatili da juce roditelji nisu izneli istinu na videlo!

  • Kole

    23. jul 2021 | 16:35

    Da izglasaju u skupstini da se sva deca lece ! Sram da ih bude !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA