≫ 

Mila danas puni četiri godine, a ne može ni da oduva svećice na torti: Svi joj možemo pokloniti ovo

O Mili, njenoj sestri bliznakinji Nini, i dva starija brata brine otac Nenad i baka

  • 4
Mila Mikulić, SMA I pored svega je vesela i mila, kako joj i samo ime kaže, Foto: Privatna arhiva

Devojčica Mila Mikulić iz Subotice danas slavi svoj četvrti rošendan. Iako bi volela da ga provede u igri, ne može. U tome je sprečava teška bolest, spinalna mišićna atrofija joj to ne dozvoljava.

Da bismo Mili ulepšali divan dan i olakšali sve ostale dane, pomogli joj da detinjstvo sve manje provodi u bolničkim sobama, pošaljimo joj čestitku - 1073 na 3030.

Mila je rođena kao zdrava beba. Roditelji su već u sedmom mesecu primetili da Mila zaostaje za svojom sestrom. Dok je sestra počela da puzi, Mila nije. Posle obavljenih pregleda, očekivalo se da će i ona uskoro prohodati, ali se to nije desilo. U februaru 2020. godine Mila je provela dve nedelje na Institutu za majku i dete u Novom Sadu, na odeljenju rehabilitacije, gde su lekari posumnjali da Mila boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2 i uputili je na dodatne analize, nakon čega je dijagnoza na koju se posumnjalo i potvrđena, piše subotica.com.

Mila Mikulić, SMA Preslatka Mila ne može ni da skoči ni da potrči, Foto: Privatna arhiva

Nekoliko puta je hospitalizovana zbog upale pluća jer nema razvijene mišiće niti snage da iskašlje sekret koji izaziva upalu, koja za Milu može biti kobna. Mila je do sada uspela da primi četiri doze leka Spinraze, a preostalo je da primi još dve doze. Potrebna su joj sredstva za medicinske aparate i pomagala, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, potrošni medicinski materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.

O Mili, njenoj sestri bliznakinji Nini, i dva starija brata brine otac Nenad i baka. Koliko im je teško i zahtevno možemo samo da zamislimo.

Mili možemo pomoći:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1073 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1073 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131384-24

Uplatom na devizni račun: 160600000113398093

IBAN: RS35160600000113398093

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    9. avgust 2021 | 16:46

    Svaki dan nova deca i bolesti... Više stvarno ne znaš kome pre pomoći. Za svakog sam poslao barem jednu sms poruku, ali što je jedan dečko juče rekao mnogo je dece i nemože se svima stići uplatiti. Ja se uvek trudim da pomognem ne samo deci iz Budi Human fondacije, nego i deci iz UNICEF jer sam deo grupe koja mesečno im sms-om uplati donciju, ali nekad ne mogu svima. Treba i država barem za jedno dete ako nema finansija za sve da se zauzme.

  • BG-1

    9. avgust 2021 | 16:05

    Srbija ima zdravstvo svima dostupno pa neka svi imaju istu šansu da prežive,kome pomoći ako je svakome život mio.

  • Mama S

    10. avgust 2021 | 09:18

    Jako puno dece ima u ovakvom stanju. Svaki mesec pošaljem bar 4 poruke na 3030. Ali ovako ozbiljne stvari, jednostavno ne možemo sami da rešavamo. Država mora da se uključi u sve ovo. Bar najskuplja i najsmrtonosnija oboljena trebalo bi da rešava država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA