≫ 

Pogledajte ovo preslatko lice: Srni se stanje naglo pogoršalo, ostalo malo vremena da se skupi novac

Njen osmeh roditeljima daje snagu da istraju u borbi da joj pomognu i olakšaju detinjstvo

  • 15
Srna Dragojević Foto: Privatna arhiva

Srna Dragojević je rođena 8. septembra 2020. godine. Odmah po rođenju dijagnostikovan joj je Daunov sindrom. Nakon početnog šoka za roditelje i navikavanja na činjenicu da njihova devojčica ima hromozomski poremećaj koji značajno ograničava njene sposobnosti i mogućnosti, shvatili su njen dolazak na svet kao blagoslov i učiniće sve da joj iz dana u dan pomažu i raduju se njenim malim koracima u životu.

Krajem marta ove godine usledio je još jedan šok za Srnine roditelje i brata. Na Institutu za zaštitu majke i deteta Srbije ‘’Dr Vukan Čupić’’ Srni je uspostavljena dijagnoza MSD mijelodisplastični sindrom (grupa povezanih poremećaja koštane srži).

Da bi Srna pobedila ovu bolest potrebno je što pre početi sa lečenjem.

Srnino stanje je neko vreme bilo stabilno, ali se naglo pogoršalo početkom avgusta i sad jednom sedmično ide na transfuziju budući da njena koštana srž ne može organizmu da obezbedi normalno funkcionisanje.

Obzirom na to da Srna nema vremena da čeka da se prikupe sredstva za lečenje u inostranstvu, isto će nastaviti u Beogradu, na Institutu za majku i dete. Planirana transplantacija koja joj je neophodna će biti urađena u drugoj polovini septembra. Nakon transplantacije neophodno je pratiti Srnino stanje kako bi se znalo da li će njen organizam prihvatiti novu koštanu srž.

Međutim, postoji mogućnost da Srni bude neophodan nastavak lečenja u Italiji, zbog čega je izuzetno važno da na računu ima dovoljno novca, jer neće imati vremena da ponovo čeka da se novac skupi. Potrebno je 30.000.000 dinara.

Srna je beba koja ne skida osmeh sa lica. Njen osmeh roditeljima daje snagu da istraju u borbi da joj pomognu i olakšaju detinjstvo. Roditelji nisu u mogućnosti da sami plate troškove lečenja, pa se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi Srna što pre otišla u inostranstvo na lečenje.

Srni možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1050 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1050 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131128-16

Uplatom na devizni račun: 160600000113387132

IBAN: RS35160600000113387132

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Mi smo deca neba... Magdalena peva i čeka pomoć u borbi protiv bolesti sa hiljadu lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budi Human

    15. avgust 2021 | 16:35

    Ko zna koliko sam za godinu dana poslao sms poruka za ovu malu dečicu, a čak sam se i pretplatio na budihuman sms servis. Žao mi je svakog malenog anđela koji bije tešku bitku i bori se za svoj život. Hajdemo svi po jednu poruku da spasimo život ovoj malenoj barbiki!

  • Snežana

    15. avgust 2021 | 17:05

    Ljudi nikad vise bolesne dece. Sta je ovo.

  • Nina

    15. avgust 2021 | 20:57

    Nemojte me pogresno shvatiti, ali ovome nema kraja. Na zalost, postoje dijagnoze kojima ni sve pare ovog sveta ne mogu da pomognu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA