≫ 

Uroš se osećao dobro, dok ga nije zaboleo stomak: Sada se bori za život i čeka da mu se dete rodi

Upišimo 1078 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Uroš Mladenović Printscreen: Budi human

Uroš Mladenović (37) do pre samo nekoliko nedelja nije imao nikakve simptome koji bi ukazivali na to da ima većih zdravstvenih problema. Onda mu se pojavio bol u gornjem delu abdomena, nakon čega je usledio odlazak lekaru u Klinički centar Srbije i analize koje su usledile potvrdile su da ima rak pankreasa sa metastazom na jetri.

Zbog metastaze na jetri nije moguće izvršiti operaciju pankreasa, već je neophodno da Uroš prethodno prođe nekoliko ciklusa hemioterapije u zemlji i inostranstvu, kako bi se povukla, a tumor bio operabilan.

- Saznao sam slučajno pre mesec nešto više od dana, imao sam bolove u želucu, pa sam mislio da smo jeli nešto na poslu. Posle dva, tri dana sam otišao na kontrolu kod gastroenterologa, koji je na svu sreću predložio da uradim ultrazvučni pregled. Ultrazvuk je pokazao da imam lezije na jetri i bio je poprilično uplašen, uradili smo CCT skener i saznao sam odmah za dijagnozu koja je ozbiljna - kaže Uroš.

Uroš je dobio žuticu, pa ne može da ide na hemioterapiju.

- Druga terapija, novija tehnologija tretiranja tumora, radi se u Štutgartu. To je vakcina koja košta 50.000 evra i čini veliku razliku u oporavku - dodaje Uroš za Kurir i nada se da će hemioterapija pomoći da se metastaze povuku sa jetre, kako bi mogao da bude operisan.

Svi njegovi rođaci, prijatelji, kolege udružile su se u apelu za pomoć sa ciljem da mu pomognu da sakupi novac, uspešno se izleči, da može da bude otac svom sedmomesečnom detetu i za četiri meseca dočeka da bude otac još jedne bebe.

Urošu su sredstva potrebna za lečenje, hemioterapije, radioterapije, operativne zahvate, laboratorijske i ostale potrebne analize kao i za putne troškove i smeštaj.

Njemu je za lečenje potrebno oko 200.000 evra, a porodica se obraća svim dobrim ljudima da im izađu u susret i pomognu kako bi Uroš pobedio opaku bolest.

Za Urošev život! Budimo humani!

Pomozimo Urošu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1078 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1078 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216288-34

Uplatom na devizni račun: 160600000121634654

IBAN: RS35160600000121634654

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Frizer Stefan je u svojoj radnji sa kolegama skupio 161.800 dinara za Boška

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA