≫ 

Potresno pismo dr Ane: "Ulažu nadljudski napor da me održe u životu, uz Božiju pomoć i vašu"

Upišimo 811 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Dr Ana Jaćimović Foto: Privatna arhiva

Dr Ana Jaćimović boluje od karcinoma debelog creva, sa metastatskim promenama. Prvi simptomi su počeli krajem februara 2020. godine, bolom u stomaku i ramenu, navodi se na sajtu Budi human. Ona se obratila potresnim pismom svim ljudima koji je podržavaju.

- Dragi moji prijatelji, posle drugog ciklusa novih hemioterapija, preživela sam septični šok. Još uvek sam u bolnici i još uvek lekari ulažu nadljudski napor da me održe u životu, uz Božiju i pomoć svih vas. A situacija se komplikuje iz dana u dan-teška bolest, terapija još teža, stent, neželjena dejstva, ja gubim snagu. Dok imate vremena u životu, kažite svojima da ih volite, grlite se, trčite, smejte se… niko nije vredan vaših suza. Dišite, ne živite u grču, ne tresite se ispred autoriteta, profesora, šefova. Život je lep kad ste zdravi… I SAMO TAD! Kad možete da ustanete ujutru, sami se obučete i pogledate u Sunce i novi dan… A ništa vas ne boli i kida…Ni duša ni telo.. .Svaka borba je teška ali je ona za život i dah najteža. “Pašće u nesvest… brže.. gubi boju… gubi puls… Otkud sad ovo… Brže…” Trese se..Brže drugi venski put… Ne merim pritisak…Groznica”…Čujem u polusvesnom stanju i po ko zna koji put gledam smrti u oči…Dok poznata lica trče oko mene i viču ANA BORI SE KAO I DO SAD! BORI SE ANA!DIŠI…. DIŠI… NEĆEŠ SAD DA NAM ODEŠ…Osećam ruku doktorke u svojoj kako me stiska i kleči pored mene. Zuje aparati, kiseonik, monitori…. A ja se sećam njene ruke u svojoj ruci…. Bog nek vas čuva i blagoslovi… DO POSLEDNJEG DAHA BORIM SE ZBOG SVIH KOJE VOLIM I KOJI ME VOLE. VOLI VAS VAŠA DR ANA 811 NA 3030. Hvala svima na nesebičnoj podršci koju mi pružati. Molim vas i dalje za podršku jer su bolnički dani preskupi i terapije a ja sam zbog komplikacija u bolnici već mnogo dugo - stoji u pismu.

Dijagnoza je potvrđena početkom marta. Lečenje je započeto u Opštoj bolnici Paraćin, gde je urađena prva operacija, zatim je lečenje nastavljeno u Beogradu, zbog brojnih metastaza koje su zahvatile većinu organa trbušne i karlične duplje.

U KC Srbije, na Prvoj hirurškoj klinici, 30. marta prošle godine odrađena je druga radikalna hirurška intervencija, uz učešće dva hurirška tima. Nalazi su pokazali veoma agresivan tip tumora, u uznapredovaloj fazi bolesti, četvrti stadijum. Postoperativni nalaz na skeneru pokazao je i metastaze na plućima.

Ana trenutno prima hemioterapiju, a nakon urađenih genetskih analiza, u planu je uvođenje biološke i imunoterapije, koje ne može da dobije o trošku RFZO. Plan je i da se dalje lečenje pokuša u inostranstvu, gde je poslata dokumentacija.

Ana radi kao izabrani lekar u Domu zdravlja Paraćin. Novac se prikuplja za plaćanje biološke i imunomodulatorne terapije, dodatnih genetskih ispitivanja koje bi trebalo odraditi u Bostonu, a od kojih i zavisi dalje lečenje u nekoj od klinika u inostranstvu, kontrolne i specijalističke preglede, usluge primena terapije, kao i za putne troškove i smeštaj.

Ani možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 811 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human811 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069918-09

Uplatom na devizni račun: 160600000006992682

IBAN: RS35160600000006992682

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Roditelji male Anike Manić, obolele od spinalne mišićne atrofije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA