• 0

Likovnim konkursom maštoviti mališani prikupili sredstva za malu Lenu

U okviru likovnog konkursa "Crtežom do sreće", koji je Roma Company organizovala, prikupljena su sredstva za kupovinu aparata osmogodišnjoj Leni Janković

  • 0
roma company

Foto: Promo

Deca iz osnovnih škola širom Srbije i predškolskih ustanova, uz pomoć svojih roditelja, profesora, učitelja i vaspitača, udružila su svoju humanost i kreativnost u okviru likovnog konkursa "Crtežom do sreće", koji je Roma Company organizovala povodom svog 300-godišnjeg jubileja i izrade humanitarnog kalendara.

Kažu da je detinjstvo najlepši period u životu jednog čoveka. Doba kada imamo najmanje briga, doba kada se rađaju prva prijateljstva, prve ljubavi. Doba kada je sve bezbrižno i lako, doba kada drugi brinu o nama, kada nas uče pravim vrednostima. Mališani iz predškolskih ustanova i osnovnih škola širom Srbije, pokazali su šta znači biti pravi drug i položili najznačajniji životni ispit – empatija i humanost, a to je ujedno i bio cilj ovog humanitarnog projekta Roma Company.

Kako bi pomogli osmogodišnjoj Leni Janković, koja boluje od retkog oblika spinalne mišićne distrofije, Roma Company je za svaki pristigli rad donirala 100 dinara za nabavku aparata - Cough Assist, koji će maloj Leni omogućiti lakši i bezbrižniji život.

- Veoma smo zadovoljni odzivom naših najmlađih, kao i time da je Humanitarni konkurs Roma Company podržalo preko 60 ustanova širom Srbije. Donacijom u iznosu od 100 dinara za svaki pristigli rad uspeli smo da prikupimo i doniramo celokupan iznos od 463.000 dinara neophodan za nabavku aparata - Cough Assist. Ovim putem želeli bismo da se zahvalimo svoj deci, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima, profesorima, na neverovatnom duhu i entuzijamu koji su se pokazali kao uzdanica u ostvarenju nečije sreće - izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

U narednim danima malenoj Leni biće doniran Cough Assist (aparat koji pomaže prilikom iskašljavanja), koji će Roma Company obezbediti u saradnji sa Fondacijom NORBS Plus, a ujedno će se realizovati i proglašenje dobitnika ovog humanitarnog likovnog konkursa. Nagrađeni radovi biće deo humanitarnog kalendara, koji će Roma Company poklanjati svojim poslovnim partnerima širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok