Tata male Vanje, koja boluje od SMA: "Ona nam daje snagu da idemo dalje, čekamo presek"

Devojčica Vanja Malović, koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, za dva dana bi trebalo da primi najskuplji lek na svetu

  • 0
Vanja Malović, spinalna mišićna atrofija tip 1 Printskrin: Facebook: Da Vanja pobedi SMA

Malena, preslatka beba Vanja Malović, stara 6 meseci, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, na pragu je pobede u svojoj najvažnijoj životnoj bitki. Divna devojčica uskoro bi trebalo da primi terapiju zolgensmom, najskupljim lekom na svetu, a za njeno lečenje potrebno je 2.5 miliona evra.

Dosad je, kako je za Telegraf.rs rekla njena tetka Jovana, prema poslednjem preseku od juče, sakupljeno 2.2 miliona evra, odnosno 75 odsto od ukupne sume novca.

Vanjini roditelji i ostali članovi porodice sa nestrpljenjem iščekuju vesti iz Fondacije Budi human, odnosno poslednji presek, u nadi da je ostatak novca prikupljen, jer devojčica više nema vremena. Lekari su, podsetimo, naveli da je za Vanju najbolje da zolgensmu primi do navršenih 6 meseci, što je 13. novembra.

- Treba da se uradi nov presek stanja, da se vidi koliko je novca tačno do ovog trenutka sakupljeno. Samo mogu da se zahvalim ljudima što daju za našu Vanju. Nadamo se da će novca biti dovoljno, ali ne znamo… - rekao je za Novu S Pavle Malović, tata male Vanje.

On priča i gde nalaze snagu u ovim teškim trenucima.

- Vanja nam daje snagu da idemo dalje. Ona nas gura, ništa drugo - kaže Pavle Malović dodajući da neće odmah, po sakupljanju novca, otputovati u Budimpeštu po najskuplji lek na svetu.

- Ako se skupi novac, prvo ovde treba da se urade neophodni pregledi i ispitivanja, pa onda idemo - pod uslovom da sve bude kako treba.

Na Vanjinoj Fejsbuk stranici "Da Vanja pobedi SMA" objavljena je lepa vest.

- Razleteli smo se da pokupimo i pristižu nam donatorske kutije, popodne brojimo novac. Nažalost, zbog neradnog dana, nemamo zvanična knjiženja kao što smo to imali juče, ali ako je verovati analizama i trendovima koje imamo, jako, jako smo blizu - navode.

Majka u suzama: Ne mogu vam opisati strah u kojem živimo

I Vanjina mama je nedavno poslala vrlo potresnu poruku u kojoj preklinje za pomoć.

- Dragi ljudi, ne postoje reči kojim vam se možemo dovoljno zahvaliti za svu pomoć, podršku i donacije upućene za lečenje naše Vanje. Trinaestog novembra Vanja puni šest meseci i to je vreme do kad bi po mišljenju stručnjaka Vanja trebalo da primi svoj lek. Ne mogu vam opisati strah u kojem živimo. Strašno je da znate da vaše dete sledećeg jutra može izgubiti moć gutanja ili disanja. A to njeno progresivno i teško oboljenje donosi. Zato vas molim, hitno pomozite. Svi dobri ljudi, privrednici, država, grad Beograd, preklinjem vas kao Vanjina majka, pomozite mom detetu da preživi - apelovala je ona u suzama.

Da Vanja pobedi SMA!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451

IBAN: RS35160600000113399451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Pomozimo da mala Vanja pobedi SMA: Ostalo je još 20 dana! Ne dozvolimo da ikad zaplače od bolova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA