Mala Lena ima teško detinjstvo, ali ovaj aparat učiniće je srećnijom

Zahvaljujući velikom odzivu humanitarnoj akciji Roma Company, obezbeđena sredstva za osmogodišnju Lenu Janković

  • 0
Norbs plus Foto: Norbs plus

"Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam! Pola dana ja bih dao nekom, ko je dobar, a slučajno sam!" napisao je Branislav Crnčević u jednoj od najlepših dečijih pesama o prijateljstvu i ljubavi. Kroz čitav život učimo o pravim vrednostima, učimo o značaju deljenja emocija, materijalnih stvari. Učimo o tome šta znači naći se nekome u pravom trenutku, dati svoje malo za nečije sve. Ovo je ujedno bila i poruka humanitarne akcije koju je pokrenula Roma Company kroz likovni konkurs "Crtežom do sreće", povodom obeležavanja 30 godina rada i izrade humanitarnog kalendara.

U likovnom konkursu na temu "Moj dom", pravo učešća imala su predškolska deca i učenici osnovnih škola iz čitave Srbije. Plemenitim gestom i kreativnim pristupom dece širom Srbije, prikupljeno je više hiljada crteža. Za svaki pristigli crtež Roma Company je donirala simboličan iznos od 100 RSD i na taj način obezbeđen je celokupan iznos od 463.000 dinara neophodan za nabavku aparata Cough assist za Lenu Janković, koja boluje od retkog oblika spinalne mišićne distrofije.

-Izuzetno smo srećni što je Roma Company, kao društveno-odgovorna kompanija, prepoznala značaj i potrebu nabavke medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti. Činjenica da je ovaj konkurs bio namenjen najmlađima, potvrda je koliko je važno da se i edukujemo još od najranijih dana i iskažemo spremnost da pomognemo svakome kome pomoć znači. Ne postoje "mala" i "velika" pomoć, postoje samo reči i dela. Zahvalio bih se svim mališanima, njihovim roditeljima, porodicama, prijateljima i Roma Company na jednom divnom gestu i ostvarenom cilju – da divnoj Leni bar malo poboljšamo kvalitet svakodnevnog života- izjavio je Marko Radovanac, Marketing menadžer u Fondaciji NORBS+.

Jelena Anđelković, Roma company i Marko Radovanac, Norbs plus Foto: Roma company

Humanitarnim likovnim konkursom "Crtežom do sreće", Roma Company kao društveno odgovorna kompanija, želela je da ukaže na značaj svakog pojedinca i njegov doprinos nečijoj sreći.

-Veoma smo srećni i zadovoljni što su naši najmlađi prepoznali značaj ove akcije i na jedan plemenit i kreativan način odazvali se u velikom broju. Ponosni smo na činjenicu da je naš Humanitarni konkurs podržalo preko 60 ustanova širom Srbije. Ovim putem želeli bismo da se zahvalimo svoj deci, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima, profesorima, na neverovatnom duhu i entuzijamu koji su se pokazali kao uzdanica u ostvarenju nečije sreće- izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

U narednim danima malenoj Leni Janković biće doniran aparat Cough Assist, koji će obezbediti Roma Company u saradnji sa Fondacijom NORBS Plus. Ova fondacija bavi se nabavkom medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti, kao i poboljšanjem kvaliteta njihovog svakodnevnog života.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA