≫ 

Elmedinu se dva puta vraćao tumor: Odstranjen mu deo usne i obraza, potrebna rekonstrukcija lica

Upišimo 1157 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Elmedin Čuturić, budi human Printscreen: Budi human

Elmedin Čuturić (44) iz Prijepolja leči se od prošle godine, kada mu je otkriven tumor na usni. On je od tada imao brojne zahvate, a mnoge terapije i operacije su tek pred njim.

- Prošle godine u februaru otkriven mi je tumor na desnoj strani donje usne. Bio je mali, kao semenka i uklonili su ga na Maksilofacijalnoj klinici u Kliničkom centru u Beogradu. Međutim, posle dva meseca se pojavio ponovo. Odstranili su mi po deo obe usne i izvadili pljuvačnu žlezdu sa desne strane. U avgustu sam išao na zračenje i hemioterapiju u Institut za onkologiju u Beogradu - priča Elmedin za Telegraf.rs.

Ubrzo nakon operacije, kako kaže, ni mesec dana kasnije, tumor se proširio na vrat, vilicu i usnu, sa metastazama.

- Trebalo je da mi urade rekonstrukciju usne, ali je to odlagano zbog toga što sam dobio kovid. Novi tumor je porastao i prešao i na vilicu. Doktori su mi rekli da ne mogu da mi pomognu, da nikakva operacija to ne može da reši. Rečeno mi je da dođem za 10 dana da mi nameste da se hranim preko stomaka, jer nisam mogao da jedem. Ipak, uspeli smo da prikupimo novac i operisali su me na privatnoj klinici - dodaje i objašnjava da su troškove operacije snosili porodica i prijatelji.

Nakon operacije potrebno je da Elmedin prima imunoterapiju koja mu je dostupna takođe na privatnoj klinici. Terapija se pokazala vrlo uspešnom kada su pacijenti poput Elmedina u pitanju.

- Primam imunoterapiju. Četiri sam primio, ostalo mi je još četiri. Cena jedne terapije je 740.000 dinara. Imam i dodatne troškove na privatnoj klinici koji iznose 18.400 dinara, a svaki put pre terapije treba da idem na analize, što je dodatnih 8.600 dinara. Na terapiju idem u razmaku od 21 dan - objašnjava Elmedin.

Kako ističe, urađena mu je transplantacija, te mu je odsečen ceo obraz i izvađen mu je deo vilice. Nakon imunoterapija njegov oporavak se ne završava, jer je potrebno da se, kako kaže, "vrati vilica" i uradi rekonstrukcija lica.

Da bi primio terapiju koja mu je hitno potrebna i bio tu da bude očinska figura za svoje troje dece, Elmedinu je potrebna pomoć humanih ljudi.

Sredstva su mu, između ostalog, potrebna za lečenje, specijalističke i kontrolne preglede, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal.

Za Elmedinov život! Budimo humani!

Pomozimo Elmedinu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1157 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1157 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248339-08

Uplatom na devizni račun: 160600000124854860

IBAN: RS35160600000124854860

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA