≫ 

Pre 2 godine borili smo se za Sofijin život, a sad ona moli za drugaricu: Snimak koji će vas dirnuti

Pomoć za lečenje potrebna i Anastaziji Kostić

  • 0

- 764 na 3030, hvala! - poziva u pomoć trogodišnja Sofija Markuljević za svoju drugaricu šestogodišnju Anastaziju. Rečima devojčice obolele od spinalne mišićne atrofije, prve među decom poslatom u inostranstvo na terapiju genskim lekom zolgensmom, javnost se uvek raduje, jer su pokazatelj njenog napretka. Roditelji dece obolele od SMA koji su u svojoj borbi ujedinili Srbiju, već su se istakli u svojoj solidarnosti. Kratak razgovor Sofije i njenog oca Stefana još jedan je dokaz da se sreća uvećava kad se deli.

Želja im je da pospu malo zvezdane prašine za oporavak jedne druge devojčice. A devojčica je obolela od cerebralne paralize, epilepsije i slabovidosti. Da bi joj se pomoglo u lečenju, zaista je potrebno ukucati 764 na 3030, kao što Sofija kaže.

Anastazija Kostić (6) je rođena kao potpuno zdravo dete. Prvi znaci bolesti i problema se javljaju u četvrtom i petom mesecu njenog života. Pošto joj je jedan deo mozga ostao nerazvijen u potpunosti, Anastazija ima poteškoće sa motorikom, komunikacijom i vidom.

Trenutno se leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Jednom godišnje ide na banjsku rehabilitaciju, ali je to za njeno stanje nedovoljno, a kako bi napredak bio vidljiv neophodno je da rehabilitacije u banjskim uslovima budu učestalije. Anastazija ne hoda, ne jede sama, ne priča.

Potrebno joj je dosta pomagala, kao što je stajalica za vertikalizaciju, hodalicu, invalidska kolica, stolica za sedenje, ortoze i anatomske cipele. Takođe su joj neophodna sredstva za oftalmološke specijalističke preglede, kontrole, naočare, kao i za operaciju.

Neophodan je i odlazak u inostranstvo na genetsko ispitivanje kako bi se došlo do konačne dijagnoze, zbog boljeg i adekvatnijeg daljeg lečenja. Anastazija i dalje ima potrebu za medicinskim potrošnim materijalom i dodatnim suplementima i medikamentima zbog sporijeg metabolizma. Sredstva su potrebna i za terapije matičnim ćelijama u inostranstvu, fizikalne terapije po Doman metodi, kao i za putne troškove i smeštaj.

Naše malo Anastaziji znači sve! Budimo humani!

Pomozimo Anastaziji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 764 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human764 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006116-34

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004323.3

IBAN: RS35160005400004323387

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Anastazija (6) ima cerebralnu paralizu i slabovida je: Potrebno joj je lečenje matičnim ćelijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA