"Nekad sam mogla da trčim svuda i više sam se družila": Pomozimo preslatkoj Mariji da ponovo bude srećno dete

Jedini spas trenutno joj je operacija u Turskoj. Međutim, njena samohrana majka nema dovoljno novca za taj poduhvat

  • 0
Marija Gambošević Printskrin/Youtube/ZAmedia

Mariji Gambošević (13) iz Šarbanovca kod Bora teška bolest prekinula je bezbrižno detinjstvo. Ova preslatka i pametna devojčica boluje od retkog kancera koji se nalazi u stomaku i godinama vodi borbu za svoj život, piše zamedia.rs.

Jedini spas trenutno joj je operacija u Turskoj. Međutim njena samohrana majka nema dovoljno novca za taj poduhvat. Novac se prikuplja i preko Fondacije “Budi human” i svi koji žele mogu poslati poruku sa sadržajem 1233 na 3030.

- Trenutno pije citostatik da smanji tumor. Ako se bude smanjio, onda će još tri meseca piti lek i u Turskoj će ga izvaditi u kompletu. Ako ne, idemo na zamrzavanje tumora - priča majka Irena, dodajući da samo za operaciju treba oko 60.000 evra.

I mlađi sin Ivan ima zdravstvenih problema. Rođen je sa srčanim zaliskom koji ne radi. I pored toga, brine o sestri i ne dopušta joj da se zamara.

- Pomažem joj da ustane. Kad se umori, kažem "sedi, doneću ti ja" - priča mali Ivan.

Jednako hrabra je i sama Marija. Otkako joj se stanje pogoršalo najviše joj nedostaje druženje, ali ona ne gubi nadu.

- Kao manja sam se dosta igrala sa decom. Mogla sam da trčim svuda, više sam se družila. Sada kada se umaram ne mogu, jedva hodam i po kući. Ne mogu ići na neka mesta gde sam ranije stalno išla, al popraviće se... - hrabro na kraju poručuje ova devojčica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA