"Bati je hitno! Šta će mi igrica kad on mora da se leči": Ovako se petak Strahinja bori za bolesnog brata Vasu

Šta će mi igrica, kad on mora da se leči! Prodao bih ja sve, ali nemam šta, priča ovaj dečak koji ima samo 11 godina

  • 1

Slušaj, hoću da prodam moju omiljenu igricu za PS3, nemam ništa drugo vredno. Je l može to - upitao je mali Strahinja Milunović Aleksandru koja organizuje prikupljanje donacija za njegovog bolesnog brata Vasu.

Ona je, kako je i sama napisala, na ove reči zanemela. A Strahinja je bio uporan:

- Znaš, mnogo sam je želeo, a nisam ni stigao da je pređem. Bati je hitno. Šta će mi igrica, kad on mora da se leči! Prodao bih ja sve, ali nemam šta - dodao je na kraju.

Aleksandra je njegove reči prenela na grupi "Budi human - humanitarne licitacije" i odmah oglasila igricu malog Strahinje koje se tako svesrdno odriče za brata. Naglasila je i da je termin za Vasin put na lečenje u Rusiju 18. jun, pa je hitno da se novac što pre skupi.

Bratska ljubav, toliko puta opevana u pesmama i prikazana u filmovima, u realnosti deluje još jača i moćnija. Mali Strahinja ide tek u peti razred, a već je mnoge stvari morao da shvati i prihvati kao odrastao. O tome svedoči i sastav koji je napisao o svojoj porodici i tome koliko je svima bilo teško kada su shvatili da je Vasa ozbiljno bolestan i da će biti potrebno mnogo novca za njegovo lečenje.

Naročito su potresne reči koje Strahinja piše o majci:

- Moja mama se zove Dragana. Brine o meni i bratu. Njoj je najteže što se tiče mog brata. Radi na trafici. Mi smo uvek tu za nju i ona tu za nas - napisao je Strahinja.

Vasilije se od rođenja bori sa najtežim oblikom Westovog sindroma i mentalnom retardacijom. Uprkos svemu tome on je veseo dečak koji ne skida osmeh sa lica. Svoje roditelje i i starijeg brata Strahinju najviše obraduje kada vide napredak u njegovom lečenju.

Fizikalne terapije i lekovi koji mu kontrolišu epileptične napade su jedine stvari koje mu mogu pomoći. To je dugotrajan i mukotrpan proces, u kome on trpi i određene bolove, ali sve izdržava sa osmehom, kao da je i sam svestan da je to jedini način da mu bude bolje. Kada vide kakav je borac, njegovi roditelji dobijaju snagu da se bore za njega, da se raduju svakom novom danu u kome će Vasilije uraditi nešto što ranije nije mogao.

Vasiliju je neophodan novac za lečenje u inostranstvu, tretmane matičnim ćelijama, operativne zahvate, fizikalne terapije, specijalističke preglede, medikamente i suplemente, pelene, medicinski potrošni materijal, ortopedska pomagala, dioptrijske naočare, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Da Vasilije ima normalan život! Budimo humani!

Pomozimo Vasiliju!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 247 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human247 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-463442-51

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001935.9

IBAN: RS35160005400001935926

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA