≫ 

"Iscrpljen sam lečenjem, umoran od neizvesnosti": Dragišina (27) potresna poruka, svaki 2. dan je na dijalizi

Mladić proveo gotovo šest meseci u bolnici

  • 1
Dragiša Petković Foto: Privatna arhiva

Dragiša Petković je 27-godišnji mladić iz Beograda koji vodi tešku i dugu borbu sa bubrežnom bolešću. Njegova majka je kompatibilan davalac, ali ga od odlaska u inostranstvo, gde transplantacija treba da se obavli, sve upornije deli vreme.

Kada se činilo da je bitka privedena kraju, boravku u bolnici nije se nazreo kraj. Zašto? Dragišino opšte stanje se pogoršavalo, uporne stomačne tegobe i visok pritisak nisu mu davali mira.

Sada nam se javio porukom. Prenosimo je u celosti.

- Dragi prijatelji,

posle gotovo šest meseci provedenih u bolnici, na raznim odeljenjima, ponovo sam kod kuće. Iscrpljen sam brojnim analizama i pregledima, umoran od neizvesnosti, ali sa donekle stabilizovanim pritiskom, koji je, sudeći po rezultatima, bio uzrok napada, bolova i stomačnih tegoba.

Svi moji i majčini pregledi su završeni. Kompatibilni smo u potpunosti i sa sigurnošću možemo da kažemo da je transplatacija bubrega u Turskoj izvesna u najskorije vreme. Do tada nastavljam sa hemodijalizom svaki drugi dan i nadam se da ću uskoro moći da jedem i čvrstu hranu jer sam još uvek na tečnoj i kašastoj.

Zahvaljujući svima vama sve ovo vreme sam imao nadu da će sve proći i da ću se uskoro vratiti normalnom životu. Svaka poruka, pozdrav, pitanje, svaka uplata, humanitarni koncert ili podela obaveštenja koju ste napravili, za mene je značila mnogo.

KUD Abrasevic Foto: KUD Abrasevic

Nadam se da će i ovaj koncert koji KUD „Abrašević“ iz osam gradova Srbije priređjuje 4. juna 2022. godine u 20 časova u CK „Vlada Divljan“ značiti vama koliko i meni. Vama, da uživate u mladosti i lepoti naše kulturne baštine, meni kao finansijska pomoć, ali pre svega kao motiv da i ja ponovo stanem na pozornicu i ponovo zaigram.

Vidimo se u subotu, da se radujemo životu i da život pobedi!

Sav prihod od koncerta biće uplaćen na račun Fondacije Budi human, a vi i dalje možete pomoći - stoji u poruci uz navođenje mogućih načina za doniranje novca.

Dragiša Petković Dragiša dok je bio aktivan folkloraš / Foto: Privatna arhiva

Slanjem SMS poruke:

Upišimo 1188 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:

Upišimo human1188 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001292442-07

Uplatom na devizni račun:

160600000129273598

IBAN: RS35160600000129273598

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA