≫ 

Mihajlo će ostati nepokretan ako ne primi lek do 12. godine: Glumci, pevači i sportisti bore se da mu pomognu

Osim takmičara "Amaterske Superlige” boriće se i poznati sportisti, glumci, pevači, novinari, ali i svi zainteresovani koji tog dana dođu na događaj

  • 2
Humanitarna akcija Koš za Mihajla Foto: Promo

Amaterska Superliga i fondacija Budi human predstojećeg vikenda organizuju humanitarnu manifestaciju Koš za Mihajla.

Na manifestaciji, koja će biti održana u sportskom balonu KK Sava na Dedinju, osim takmičara Amaterske Superlige, takmičinje se i poznati sportisti, glumci, pevači, novinari, ali i svi zainteresovani koji tog dana dođu na događaj.

Svi zajedno boriće se za pobedu preslatkog dečaka Mihajla Stamenkova (11) iz Pirota, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

Posetioci će u subotu od 13 časova moći da učestvuju na humanitarnom bazaru i kupe kvalitetne lopte, sportsku opremu, a sav prikupljen novac biće uplaćen na račun za obolelog Mihajla.

Za 16 časova zakazana je košarkaška utakmica u kojoj će snage odmeriti poznati sportisti, a sat vremena kasnije biće organizovano takmičenje u šutiranju trojki. Početak polufinalnih utakmica Amaterske superlige, zakazano je za 18, odnosno 19.30 časova.

Humanitarna akcija Koš za Mihajla Foto: Promo

Bogat i zanimljiv program posetioce ove humanitrane akcije očekuje i u nedelju. Otvaranje humanitarnog bazara, kao i u subotu, zakazano je za 13 časova, dok će se u 16 časova igrati utakmica za treće mesto. U pauzi između utakmice za treće mesto i finala koje je zakazano za 18 časova, posetioci će moći da uživaju u nastupu Kulturno-umetničkog društva Folklor je više od igre i izvođenju etno pesama.

Proglašenje pobednika i svečana dodala nagrada zakazano je za nedelju, u 19 časova. Sav novac prikupljen tokom humanitarnog bazara, ulaznica i prijava za takmičenje u šutiranju trojki, biće uplaćen na račun Mihajla Stemenkova.

Mihajlo Stamenkov Printskrin: Budi human

Organizatori manifestacije pozivaju sve zainteresovane da dođu za vikend u balon KK „Sava“ i pomognu malom Mihajlu koji će, ukoliko ne primi lek do navršenih 12 godina života, ostati nepokretan i teško bolestan zbog čega će njegov život biti doveden u pitanje.

Održavanje humanitarne akcije podržali su osvajačica mnogobrojnih medalja u tekvondu Milica Mandić, nekadašnji košarkaški reprezentativci Nenad Krstić i Vladimir Kuzmanović, Andrej Ilić, osnivač i vlasnik Produkcijske kuće „Aj didžej videos“ i mnogi drugi.

Progresivna bolest, zaustavlja je Ataluren

Krajem 2018. godine, Mihajlu je dijagnostikovana Dišenova mišićna distrofija, nasledna bolest koja napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja.

Lek koji je Mihajlu potreban zove se Ataluren. On još nije odobren u Srbiji, a košta neverovatnih 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju da ostanu na nogama, a većina obolele dece prestane da hoda oko 12. godine života.

Za Mihajla! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!

Slanjem SMS poruke:Upišimo 1103 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:Upišimo human1103 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:160-6000001216586-13

Uplatom na devizni račun:160600000121700905

IBAN: RS35160600000121700905

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    8. jun 2022 | 09:39

    Skupljajte ljudi pomrece nam sva deca ne budemo li slozni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA